avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare / ipoteca gr. I si II pentru o parte din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare / ipoteca gr. I si II pentru o parte din imobil...ce pot sa fac ??

Sunt intr-o situatie grea , din care nu mai vad solutii . Am cumparat impreuna cu sotul meu un ap. aflat la parterul casei ( se compune din doua ap) in care locuiam in 2007, pt. care am facut credit ipotecar pe 30 de ani. Ulterior, am contractat un credit pentru firma sotului meu , pt. care ne-a fost ceruta garantie bunul imobil cumparat pe firma dar si...casa in care locuim, respectiv cele 2 ap. Fiind de buna credinta , avand incredere ca vom putea inapoia banii , am fost de acord, si am semnat ipoteca pentru firma sotului . In aceasta situatie, ap. situat la parter , are ipoteca de gr. I si II. Situatia s-a schimbat, si dupa o perioada nu am mai reusit sa platim ratele pentru firma la timp, s-au acumulat penalizari , am platit iar.....Pana la urma am vandut ceea ce am cumparat , dar sub pretul de achizitie, astfel ca a ramas de platit o suma considerabila , circa 40 % din suma.
Doresc sa stiu ce pot face, sa mai salvez ceva , sau sa ma pregatesc pentru ce e mai rau . M-am gandit ca pentru ap. de la parter , unde suntem cu ratele la zi , nu am intarziat, vom reusi poate, sa-l scoatem de la ipoteca de rangul II , cred ca spun bine ...pentru acel credit de firma, unde ne-au cerut sa garantam cu ambele ap.ale imobilului. Ma gandesc ca achitand din valoarea creditului , nu e normal sa ne execute cu ambele ap. ( cred ca asta inseamna si ca ar trebui sa platesc ratele , in continuare , pt. ap.de la parter, chiar daca ne-au executat ??!! )
Exista vreo solutie pentru a putea pastra macar acel ap. de la parter ? Ce credeti ca am mai putea face ?? Mai sunt alte variante ?? Va rog, daca va ganditi la unele solutii, ne-ati fi de mare ajutor.

Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 11:06, 18 Iulie 2013
Solutiile se stabilesc in functie de diferenta intre valoarea apartamentelor si restul ramas de achitat catre banci.
Daca valoarea este mai mare, vindeti unul din apartamente si achitati creditele , sau macar cel restant, urmand sa il achitati in rate pe celalalt si sa ramaneti cu un apartament.
........Multumesc ..pt...sfatul financiar... Valoarea apartamentelor...din raportul de evaluare initial , din reevaluarea mai recenta..., de unde stiu care este valoarea lor ?? .C and am scris "solutie", "variante" , m-am referit la cele juridice , la modalitati conform legii, pe care nu le cunosc , dar , asa cum am mai vazut pe acest forum , poate ca m-ar ajuta. Desigur ca ne-am gandit de cand au inceput dificultatile cu plata ratei pt. firma , dar,din pacate nu se poate.
Voiam sa stiu concret, daca pot scoate ipoteca de rangul II , adica , ipoteca care e pusa pt. creditul firmei .Daca are importanta ca sunt copropietar la ambele ap , ca nu sunt eu debitoare , nu sunt asociat in firma . Daca faptul ca ulterior evaluarii facute pt. cumparare prin credit ipotecar , la apartametul de la parter s-au adus multiple imbunatatiri , si apoi, intreaga casa , a fost termoizolata , adica bani , deci valoare .
Poate, aceste amanunte, o sa va dea idei..:) Multumesc , oricum.. o zi buna sa aveti..!!!
Nu v-am dat sfaturi juridice pentru ca ele nu exista. Da, puteti cheltui sume de bani cu contestatii la executare si cu onorarii de avocat, dar nu veti obtine nimic. Motivele relevate de dvs sunt lipsite de temeinicie. Contestatia va fi respinsa cu brio. Cu un avocat abil puteti amana o vreme executarea, dar, daca nu platiti, inevitabilul se va produce , veti pierde apartamentele si veti ramane in continuare datori, pentru ca dobanzile si penalitatile curg pana la recuperarea integrala. In momentul ala, veti intelege ca sfatul meu de mai sus a fost cel mai bun posibil pentru dumneavoastra.

E plina piata de avocati gata sa va ia banii si care va vor umple de promisiuni. Va garantez ca atunci cand vor pierde procesul, vor da din umeri si vor spune ca au facut tot ce au putut.

Sub rezerva ca exista micute sanse ca in contracte sa existe motive de nulitate. imi mentin sfatul de mai sus.
Succes!
Am avut permanent asistenta juridica . Noi am gresit intr-o decizie de afacere intr-un moment prost , dar suntem constienti . Asa cum am scris initial , sunt intr-o situatie grea , si speram....ca aici, fiind mai multi specialisti , minti, viziuni / desigur, legea e aceeasi , voi gasi un punct de sprijin , ceva de care sa ma "agat" . Eu nu am dat motive , eu am dat unele detalii din care speram sa se gaseasca...motive . Nu ne-am gandit o clipa sa nu mai platim creditul pe firma , ideea e sa mai putem prelungi cumva termenul , sa castigam cumva timp , deoarece rata , cateva mii de euro pe luna , in conditiile de azi , este greu de platit.
Multumesc , si de aceasta data pentru interventie
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
CRM2013, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Betea Betea Avem un credit ipotecar de 35000 euro la o banca pe un apartament cu 2 camere si alte doua credite mai mici la alte banci.Intre timp mi-am construit o casa ... (vezi toată discuția)