avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa concediu medical

Buna ziua. Am un cadru didactic in concediu medical, cod de indemnizatie 14, in perioada 01.09.2012-30.06.2013. De la data de 01.07.2013 solicita concediu legal de odihna. Va rog sa-mi raspundeti daca are dreptul la acest concediu.
Cel mai recent răspuns: anairam64 , utilizator 11:57, 19 Iulie 2013
"Art. 7
Cadrul didactic care a fost în incapacitate temporară de muncă sau în concediu fără plată întregul an şcolar/universitar nu are dreptul la concediu de odihnă pentru anul şcolar/universitar respectiv.

Art. 8
În cazul în care perioadele de concedii pentru incapacitate temporară de muncă şi de concedii fără plată, însumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au extins pe 2 ori mai mulţi ani şcolari/universitari consecutivi, cadrul didactic are dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat pentru anul şcolar/universitar în care a reînceput activitatea, proporţional cu lunile lucrate, în măsura în care acesta nu a fost efectuat în anul în care a absentat de la serviciu pentru motivele mai sus menţionate".
Ordin-5559-2011-norme-efectuare-concediu-odihna-personal-didactic-invatamant.

Care dintre cele doua legi, hotarari, ordin sau cum se mai numesc, este mai tare!!!!!.
Hotararea Curtiie Europene de justitie este mai puternica.

Daca se ataca in instnata si se va invoca aceasta hotarare, salariatul va avea castig de cauza.
Va multumesc mult pentru atentia acordata.
O vara linistita si frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical afecteaza concediul de odihna? Erika13 Erika13 Buna ziua, M-am intors recent la munca dupa o perioada de 8 luni de concediu medical (precizez ca nu a fost vorba de accident de munca, ci cancer). Pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna LEOOOO LEOOOO Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical? marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va mai adresez o intrebare - concediu medical 13 iulie 2012 - 13 iulie 2013 - TBC . Lucrez in in invatamant, cadru didactic auxiliar, bibliotecar ... (vezi toată discuția)