avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica, vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica, vatamare corporala

In dimineata de 19.07.2013 am ajuns la domiciliul unde locuesc in jurul orei 02.30 cu masina personala si pentru ca nu era nici un loc de parcare am parcat in dreptul imobilului unde am domiciliul dar depasind cu un mentru limita de propietate imaginara .In jurul orei 04.00 am fost trezit din somn de un zgomot infernal provocat de batai cu pumni si picioarele in poarta de la casa.Somnoros cum eram ma dau cu greu jos din pat imi iau pantaloni pe mine si ies la poarta sa vad cine este.In fata porti mele se afla vecinul si fiul acestuia care a inceput sa imi spuna ca de ce am parcat masina cu un metru in dreptul casei lor, eu le-am spus ca strada nu este propietatea lor si ca nu mi se pare normal ca la ora 04 dimineata sa bata asa de tare in poarta mai ales ca stiu ca am un copil in varsta de 3 luni.Atunci baiatul baut fiind m-a atacat cu punii eu am incarcat sa ma apart dar in acel moment din stanga mea tatal lui ma impins iar eu am cazut iar fiul lui s-a aruncat peste mine.In cazatura m-am lovit cu capul de bordura ,in acel moment mi-am pierdut cunostinta cateva secunde cand mam trezit era baiatul lui peste mine care imi dadea cu pumni in cap iar tatal lui ma lovea cu piciorele tot in cap .Intre timp a iesit mama baiatului si mai multi vecini care iau rugat sa inceteze. In scurt timp a venit un echipaj de la politie unul de la S.M.U.R.D.
Am primit ingrijiri pe loc de la echipaj si am fost dus la Spitalul de urgenta SF Pantelimon ,acolo mi-a facut un calmant dupa care au zis ca nu au medic de specialitate de garda si mi-au zis sa ma duc la spitalul de urgenta Floreasca unde am am facut mai multe radiografi ,tomografi si dupa am fost trimis la Spitalul clinic de Chirugie oro-maxilo-faciala pentru control,acolo au constatat ca am o masea sparta si multiple contuzi la fata dupa care am fost trimis la Spitalul de urgenta Coltea sectia ORL pentru control la ureche si nas
In final am fost la I.N.M.l. pentu un certificat medico-legal.
Si am fost sa dau o declaratie la politie.
Ce trebuie sa fac in continuare
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: franicocom , utilizator 17:43, 22 August 2013
In termen de 60 de zile de la data comiterii infractiunii puteti formula plangere penala prealabila impotriva celor 2 persoane care v-au agresat.
In raport de numarul de zile de ingrijiri medicale se va face incadrarea juridica a faptei.
Puteti cere despagubiri materiale si morale, in raport de circumstantele producerii nefericitului eveniment.
Depuneti plangere penala impotriva agresorilor, precizati ca va constituiti parte civila, solicitati daune materiale si morale, indicatii ca martori pe cei care au asistat la incident.
Multumesc frumos.

Acum ma intreb ce sanse am ca sa fiu judecat cu trebuie ........din experienta dumneavoastra ce pot pati ei maxim prin lege......care este valoarea materiala si morala pe care pot sa o dobandesc si dupa cat timp.....ani?
Era 4 dimineata ce martor sa fie pe strada ?
Au esit din curtii dupa ce au auzit scandalul iar alti cand a venit politia.....unul din echipaj era chiar prieten cu cel care m-a agresat......oare sa depun o plangere si la I.G.P. ?
Cand am fost la I.N.M.L nu mi-a facut poze ....nu era normal , aratam ca un actor din filme de groaza.
Multumesc anticipat
Daunele materiale sunt cheltuielile pe care le efectuati pentru a va reface in urma agresiunii. sa pastrati orice documente in acest sens.
Daunele morale le apreciati Dvs. la o anumita suma, in raport de suferinta fizica provocata de agresori, de urmarile grave pe care le-a produs fapta acestora.
Daca nu mai au antecedente penale este posibil sa primeasca si o pedeapsa cu suspendarea conditionata.
Multumesc,

Dar este normal sa nu fiu fotografiat in 2013 la I.N.M.L. ?
Care este cursul lega de la declaratie la procuratura ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in ... mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in urma acesteia,conform biletului de iesire din spital,s-a...ales cu urmatoarele: -Fractura ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)