avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Moped 49 cm3
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Moped 49 cm3

Am un moped de 49 cm3 . Acestea stiu ca trebuie inscrise la primarie . Dar se plateste impozit pt el ?
Am intrat pe unele forumuri si am inteles ca acestea doar se inregistreaza la primarie-----dar nu plateste impozit pt ele.
Ma puteti ajuta cu info ? Va multumesc .

Mai jos este ce scrie pe forumul respectiv :

QUOTE(Mario_b @ 4 May 2007, 15:52)
Mai nou scuterele sub 50cmc si cu viteza pana in 45km/h care sunt trecute in carte ca MOPED nu se inmatriculeaza si nici nu ai nevoie de permis.
Majoritatea sunt trecute ca MOPED din aceasta cauza (desi nu sunt moped pr-zis).
Daca scuteru are de la 50 la 125cmc si viteza peste 45km/h, trebuie carnet A1.
Nu se platesc impozite la scutere pt ca nu se inmatriculeaza (e ca si cum ai avea o bicicleta), dar se inregistreaza la primarie.
Cel mai recent răspuns: catalinuxxl , utilizator 19:24, 12 Aprilie 2009
Nu se plateste impozit, se inregistreaza la primarie si se achita doar o taxa de inregistrare (care in unele cazuri poate fi anuala).
La mine la primarie se inregistreaza , se dau numere , se plateste taxa de inregistrare si impozit anual . Oare depinde de la primarie la primarie sau cum interpreteaza legea fiecare functionar al primariei ?
Multumesc.
Care ar fi acele cazuri in care aceasta taxa ar putea fii anulata ? Posibil pensionari , handicapati ,someri ?
Inregistrare+numere+impozit pt un an = 120 ron .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste impozit anual pt moped de 49 cm3 ? catalinuxxl catalinuxxl Am un moped de 49 cm3 . Acestea stiu ca trebuie inscrise la primarie . Dar se plateste impozit pt el ? Am intrat pe unele forumuri si am inteles ca acestea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare moped pe primarie dragos_dragoi dragos_dragoi Am achizitionat un moped marca aixam, cc=400cm diesel, viteza maxima consructiva= 45km/h, puterea motorului=4kw Am incercat sa il inregistrez la primarie, dar ... (vezi toată discuția)
Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)