Nofacenoname0 a scris:
mirei2012 a scris:
Nofacenoname0 a scris:
Atunci cand mai multe persoane au fost numite prin acelasi act pentru a lucra impreuna ca mandatari:
a. ele nu pot actiona decat impreuna, sub sanctiunea ca actul indeplinit doar de unul din mandatari sa nu fie luat in considerare
b. raspund intotdeauna solidar pentru toate efectele mandatului
c. mandatul conferit nu are efecte daca nu a fost acceptat de toate aceste persoane
ac
Raspuns corect C
Raducanu
Eu personal as fi luat si A....nu stiu sigur de ce nu e bun A
mirei, nu e bun A) pentru ca, atunci cand sunt numiti mai multi mandatari, principiul este ca fiecare poate sa incheie actul singur, afara de cazul in care s-a stipulat ca mandatarii vor lucra numai impreuna.
Constituie clauze incompatibile cu principiul irevocabilitatii donatiilor :
a) donatia poate sa prevada intoarcerea bunurilor donate
b) conditiile potestative din partea donatorului
c) plata datoriilor viitoare nedeterminate ce ar trebui facuta de catre donatar pentru datoriile donatorului
frizz_star a scris:
Constituie clauze incompatibile cu principiul irevocabilitatii donatiilor :
a) donatia poate sa prevada intoarcerea bunurilor donate
b) conditiile potestative din partea donatorului
c) plata datoriilor viitoare nedeterminate ce ar trebui facuta de catre donatar pentru datoriile donatorului
ac
Propun eu , de inceput !
Donatia intre soti :
a) poate fi revocata pentru neexecutarea sarcinii sau pentru ingratitudine de catre mostenitorul donatorului ;
b) poate fi revocata de catre creditorii sau mostenitorii sotului donator ;
c) se revoca de drept pentru survenienta de copil
Actiunea in revocarea donatiei pentru ingratitudine :
a) poate fi introdusa de mostenitorii donatoruilui , daca acesta a decedat inainte de expirarea termenului , in care actiunea putea fi introdusa si fara sa-l fi iertat pe donatar
b) se poate introduce numai impotriva autorului faptului de ingratitudine
c) in cazul in care este admisa produce efecte retroactive fata de terti