avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Din câte am observat eu, cei din comisie de la INM nu prea agreează analogiile. Ei corectează strict pe cod, dacă spune codul expres bine, dacă nu adios. ªtiţi povestea cu adaptarea pt leziune sau cea cu delegarea dată de procuror organelor de cerc. penală speciale...

Pai Boroi spune ca se poate adapatarea pentru leziune...eu personal zic ca nu...pentru ca nu specifica la leziune
Apoi mai zice ca se poate adapta nu numai prin reducere...(specificand tot el ca art 1257 vorbeste de reductiune)... ci si prin majorare...iar la reductiune...ma lesi:angry:

Ma si enerveaza cum pun problema de parca unii ar fi Dumnezeii dreptului iar ceilalti apostoli:P
Buna!
Eu nu stiu povestea cu adaptarea pentru leziune sau cea cu delegarea data de procuror. Puteti sa mi-o explicati si mie?
mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Din câte am observat eu, cei din comisie de la INM nu prea agreează analogiile. Ei corectează strict pe cod, dacă spune codul expres bine, dacă nu adios. ªtiţi povestea cu adaptarea pt leziune sau cea cu delegarea dată de procuror organelor de cerc. penală speciale...

Pai Boroi spune ca se poate adapatarea pentru leziune...eu personal zic ca nu...pentru ca nu specifica la leziune
Apoi mai zice ca se poate adapta nu numai prin reducere...(specificand tot el ca art 1257 vorbeste de reductiune)... ci si prin majorare...iar la reductiune...ma lesi:angry:

Ma si enerveaza cum pun problema de parca unii ar fi Dumnezeii dreptului iar ceilalti apostoli:P

Eu stiu ca problema este la adaptare pt dol, nu pt leziune. La cea din urma avem adaptare.
Art 1222 al 3.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
quick question !

In cazul in care in urma unui accident auto persoana vatamata coporal decedeaza in timp ce era transportata la spital , mostenitorii acesteia :

a) se pot constitui parte civila in procesul penal in numele persoanei vatamate
b) pot renunta la pretentiile civile , instanta urmanad intotdeauna act de manifestarea acestora de vointa
c) pot transmite altei persoane dreptul la despagubiri
Q88 a scris:

Buna!
Eu nu stiu povestea cu adaptarea pentru leziune sau cea cu delegarea data de procuror. Puteti sa mi-o explicati si mie?

A fost o grilă la INM in care nu era bună varianta cu adaptarea contractului pt leziune(sau dol, nu mai stiu sigur) iar Boroi spunea ca se poate. Deci opinia dlui Boroi n-a avut relevanţă, cei din comisie arătând cu degetul spre cod, care tace.

A mai fost o grilă in care posibilitatea ca procurorul să delege un org. de cercetare penală special a fost considerată ca fiind greşită. Cei din comisie iărăşi au arătat cu degetul spre cod, care spune doar despre org de cercetare ale poliţiei judiciare, nu şi despre cele speciale. Era evident că atunci când urmărirea penală e in competenţa proprie a unui procuror militar de exemplu, el va avea posibilitatea delegării organelor de urmărire penală speciale, folosindu-se de interpretarea prin analogie a acelui text. De altfel asta era soluţia şi in practică, dar spune-le asta celor din comisie #-o

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)