avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Aaaaa, de asta n-ati luat si celelalte..
Eu am folosit ,,poate,, aici cu sensul ,,are puterea,, nu cu sensul ,,are facultatea,,
Aceeasi problema cu sensul lui ,,poate,, #-o
Daca in grila ar fi fost ,,trebuie sa anuleze,, ai fi luat A-ul si C-ul?

Dap. ;) Vezi ca mirei are alta parere. :)
Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Raspuns ABC
Cel putin asa zic eu, dar voi ma ingrijorati ca ati luat doar b

Din grila ta inteleg ca avem procedura de regularizare, deci instanta i-a pus in vedere recl sa completeze cererea, iar aceasta nu s-a conformat. Citeste art 200 al 3, pt instanta nu exista \"poate\", ci este o obligatie sa dispuna anularea cererii. Parerea mea. :)

Si fara poate cererea nu se anuleaza ...art 156 daca nu se conformeaza i se trimit citatiile/comunicarile in stainatate depunand la dosar doar recipisa de trimitere....eu asa inteleg neconformarea asta...da am sa ma uit mai bine

Nu, mirei, tu ai cazut in capcana lui Nono. :P

Atunci ce sens mai are 156 ?
Editasem, dar repet.
Art 156 se refera la partile care sunt "citate pt primul termen de jud", deci e depasita etapa regularizarii.
Orice obligatie impusa partii in etapa regularizarii (cu exceptia reprez comun) = anularea cererii.
Mirei eu zic asa:
Art 156 e regula generala. La intampinare nu este o regula speciala ci se aplica cea de la 156. Deci B-ul e bun

La cererea de chemare in judecata, orice lipsuri neindreptate in procedura de regularizare atrage anularea, rezulta ca avem regula speciala fata de 156 cand lipseste indicarea domiciliului

La cererea reconventionala se aplica dispoz pt cererea de chemare in judecata, deci lipsurile cererii reconventionale urmeaza acelasi regim cu lipsurile cererii de chemare in judecata.

Citisem ca s-au anulat cereri din simplul motiv ca anexele nu cuprindeau mentiunea ,,conform cu originalul,, ;)
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Mirei eu zic asa:
Art 156 e regula generala. La intampinare nu este o regula speciala ci se aplica cea de la 156. Deci B-ul e bun

La cererea de chemare in judecata, orice lipsuri neindreptate in procedura de regularizare atrage anularea, rezulta ca avem regula speciala fata de 156 cand lipseste indicarea domiciliului

La cererea reconventionala se aplica dispoz pt cererea de chemare in judecata, deci lipsurile cererii reconventionale urmeaza acelasi regim cu lipsurile cererii de chemare in judecata.

Citisem ca s-au anulat cereri din simplul motiv ca anexele nu cuprindeau mentiunea ,,conform cu originalul,, ;)

Acum ma uitam sa vad daca astea 2 intanpinarea cer reconvent trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii...si e asa cum zici.
Am auzit si eu enormitatea asta...insa mi se pare exagerat...e un mod de a scapa de dosare ceea ce nu e in regula
Insa am mai auzit ca povestea lui 200 e cu cantec

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)