avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

atunci cand o norma penala face trimitere la o alta norma determinata ,de la care imprumuta unul sau mai multe elemente

a.modificarea normei completatoare atrage si modificarea normei incomplete
b.modificarea normei completatoare nu atrage modificarea normei incomplete
c.in cazul abrogarii normei completatoare ,norma incompleta va pastra elementele preluate de la aceasta ,inclusiv limitele de pedeapsa,in forma existenta la data abrogarii ,afara de cazul in care legea dispune altfel

a, c

Art 5 din legea de punere in aplic. NCP... Doamne ce grila, exact pe gustul comisiei de la examen. :tooth:

Vad ca azi sunt numai in intarziere... :sorry:
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
mirei2012 a scris:

Da tu crezi ca eu am citit LPACP?

Daca nu citesti Udroiu, macar citeste legea. ;)
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

legea de punere in aplicare a cp Art. 5
(1) Atunci cand o norma penala face trimitere la o alta norma determinata, de la care imprumuta unul sau mai multe elemente, modificarea normei completatoare atrage si modificarea normei incomplete.
(2) In cazul abrogarii normei completatoare, norma incompleta va pastra elementele preluate de la aceasta, inclusiv limitele de pedeapsa, in forma existenta la data abrogarii, afara de cazul in care legea dispune altfel.

Asta nu cumva are în vedere altă ipoteză decât cea cu norma cadru(în alb) şi norma completatoare? Sau sunt aceleaşi?

norma in alb (de incriminare) este un alt tip de norma divizata alaturi de norma de trimitere si de referire
Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

Da tu crezi ca eu am citit LPACP?

Daca nu citesti Udroiu, macar citeste legea. ;)

Are MU asa ceva in drept penal?

mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

legea de punere in aplicare a cp Art. 5
(1) Atunci cand o norma penala face trimitere la o alta norma determinata, de la care imprumuta unul sau mai multe elemente, modificarea normei completatoare atrage si modificarea normei incomplete.
(2) In cazul abrogarii normei completatoare, norma incompleta va pastra elementele preluate de la aceasta, inclusiv limitele de pedeapsa, in forma existenta la data abrogarii, afara de cazul in care legea dispune altfel.

Asta nu cumva are în vedere altă ipoteză decât cea cu norma cadru(în alb) şi norma completatoare? Sau sunt aceleaşi?

norma in alb (de incriminare) este un alt tip de norma divizata alaturi de norma de trimitere si de referire

De asta îmi dădea mie cu virgulă...nu puteam înţelege logica art. 5 pt că aveam în minte regulile de la norma cadru...ms pt precizări, Mirei şi Hellene :kissing:
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)