Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
atunci cand o norma penala face trimitere la o alta norma determinata ,de la care imprumuta unul sau mai multe elemente
a.modificarea normei completatoare atrage si modificarea normei incomplete
b.modificarea normei completatoare nu atrage modificarea normei incomplete
c.in cazul abrogarii normei completatoare ,norma incompleta va pastra elementele preluate de la aceasta ,inclusiv limitele de pedeapsa,in forma existenta la data abrogarii ,afara de cazul in care legea dispune altfel
Da tu crezi ca eu am citit LPACP?
cristian i a scris:
legea de punere in aplicare a cp Art. 5
(1) Atunci cand o norma penala face trimitere la o alta norma determinata, de la care imprumuta unul sau mai multe elemente, modificarea normei completatoare atrage si modificarea normei incomplete.
(2) In cazul abrogarii normei completatoare, norma incompleta va pastra elementele preluate de la aceasta, inclusiv limitele de pedeapsa, in forma existenta la data abrogarii, afara de cazul in care legea dispune altfel.
Asta nu cumva are în vedere altă ipoteză decât cea cu norma cadru(în alb) şi norma completatoare? Sau sunt aceleaşi?
mirei2012 a scris:
Da tu crezi ca eu am citit LPACP?
Daca nu citesti Udroiu, macar citeste legea. ;)
Nofacenoname0 a scris:
cristian i a scris:
legea de punere in aplicare a cp Art. 5
(1) Atunci cand o norma penala face trimitere la o alta norma determinata, de la care imprumuta unul sau mai multe elemente, modificarea normei completatoare atrage si modificarea normei incomplete.
(2) In cazul abrogarii normei completatoare, norma incompleta va pastra elementele preluate de la aceasta, inclusiv limitele de pedeapsa, in forma existenta la data abrogarii, afara de cazul in care legea dispune altfel.
Asta nu cumva are în vedere altă ipoteză decât cea cu norma cadru(în alb) şi norma completatoare? Sau sunt aceleaşi?
norma in alb (de incriminare) este un alt tip de norma divizata alaturi de norma de trimitere si de referire