avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

Nono nu ma mai tine in suspans ca vreau sa ma uit la tv...am pierdut si consilierii presedintelui :foottap:

Nu te mai plânge...dacă vrei să ai părul în bigudiuri trb să faci şi tu nişte sacrificii :))
Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:

Nono nu ma mai tine in suspans ca vreau sa ma uit la tv...am pierdut si consilierii presedintelui :foottap:

Nu te mai plânge...dacă vrei să ai părul în bigudiuri trb să faci şi tu nişte sacrificii :))

Si ti se pare ca fac putine....deh niciodata nus prea multe cand ai ambitii ;)

Nofacenoname0 a scris:

marius1408 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

X este soţul lui Y, aceasta din urmă având un copil(o fată) dintr-o căsătorie anterioară-Z

X nu o suportă pe Z şi îi spune lui Y că ar fi bine să facă tot posibilul să îl scutească de prezenţa acesteia, facând presiuni constante asupra lui X pentru a-şi îndepărta fiica(Z)

Într-o seară, Z o înjură pe mama sa, care într-un acces de furie ia un lemn şi simulează o lovitură. În acelaşi timp, X intră în cameră şi asistă pasiv la scenă, ocazie în care Z îşi înjură din nou mama. De această dată, Y ia din nou lemnul şi o loveşte pe Z în cap de mai multe ori, în timp ce îl privea pe X, care asista în continuare pasiv, fără să zică nimic.

După ce Z a decedat, X şi Y au dus-o în pădure şi au îngropat-o.

În speţă, X a săvârşit:
a. complicitate morală la infr de omor
b. instigare la infr de omor
c. infr de nedenunţare în concurs cu infr de fav a făptuitorului

Grilă proprie inspirată dintr-o decizie ICCJ, care a dat o soluţie contrară atât tribunalului cât şi Curţii de Apel...deci nu e simplă

A

Răspuns C
Tribunalul a luat ,,b,,
Curtea de Apel ,,a,,
Jupâna Curte ,,c,,
-a motivat că X nu a instigat, a exclus asta din start deoarece din faptul că o persoană nu o suportă pe alta şi nu vrea să fie în preajma acesteia nu rezulta intenţia de a ucide
-a considerat că simplul fapt că X a asistat pasiv nu este de natură a reţine complicitatea...exact ce ziceam despre complicitatea negativă-nu e participaţie
-a mai spus că pt a se reţine complicitatea morală era nevoie de o atitudine neechivocă de încurajare a faptei săvârşite de Y

Daca era invers si X era cel care o lovea pe Z, nu putem considera ca Y avea obligatia de a o apara? In calitate de parinte?
Eu asa am interpretat, din nefericire, nu am citit cu atentie. Totusi, parca e prea mult instigare. Insa o complicitate morala, tot as vedea. :)

Faptul ca parintele vitreg nu a intervenit, as putea retine c). Mersi pt speta, f buna. Mirei a intuit bine. =D>

Atitudine neechivoca in sensul de exprimari verbale? De genul: "da-i", "loveste-o"? :)))
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
Eu m-am contrazis puţin cu profa( speţa asta s-a discutat la un seminar) pt că citisem în Streteanu despre acea obligaţie naturală, părinţii sunt obligaţi să îşi apere copii...şi se putea reţine un omor comisiv prin omisiune
Streteanu zice că şi între concubini există obligaţia asta...deci nu neapărat trb să fie o obligaţie legală...

Dar profa nici n-a vrut să audă....nu e fan FS...nici Jupâna Curte nu e;)
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
Hellene ...eu constat ca suntem tentati sa incriminam in functie de moralitate si corectitudine... reperele fiecarui om intreg si normal la cap....cand de fapt trebuie sa analizam la rece faptele... fara sa ne lasam manipulati de propriile emotii ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)