Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Q88, eu nu am contrazis ceea ce spui tu.
In doctrina se face diferenta intre acte materiale si acte juridice, de asta am folosit termenii acestia. Asa cum ai spus si tu e vb despre unele acte de conservare, dar eu consider ca nu numai. Poate vreau sa stric partea mea din bun. Sa zicem ca avem o livada si 4 proprietari. Eu tai toti pomii pt ca am paranoia si cred ca sunt blestemati. E bunul meu, face ce vreau cu el (bineinteles in limite legale). Ceea ce vreau sa subliniez e ca nu sunt doar acte de consevare aceste acte materiale. Dar asta e alta discutie, doar am detaliat.
B nu e bun pt ca bunul nu e impartit efectiv pe bucati, deci nu poate efectua acte materiale pt ca e imposibil. Am vrut doar sa arat de ce nu sunt posibile aceste acte materiale: pt ca eu nu am bucata mea cu care sa fac eu ce vreau, sunt tinut de drepturile celorlalti cu privirea la folosinta bunului. Insa, nu ma opreste nimeni sa cer un partaj de folosinta.
Inca ceva, consider ca nu toate actele de conservare sunt acte materiale. Exista o suprapunere intr-o oarecare masura, dar nu pun semnul egal. Parerea mea.
neata!
1. dreptul de proprietate privata:
a) care are ca titular statul sau o unitate adm- teritoriala nu poate fi grevat cu sarcini sau drepturi reale, afara de exceptiile expres prevazute de lege
b) este un drept real cu subiect pasiv nedeterminat
c) este imprescriptibil si insesizabil, daca are ca titular o persoana juridica de drept public
2.Contractul de concesiune:
a) trebuie incheiat in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute
b) poate fi denuntat unilateral de catre concesionar, daca interesul national sau local impune incetarea contractului
c) are caracter intuitu personae
3. Daca pretul nu este sincer, in cazul ctr.de v-cumparare:
a.) vanzarea cumpararea.e anulabila
b.)ctr e lovit de nulitate absoluta
c.)nu e afectata validitatea vanzarii cumpararii
1 -B
2 - C
3 - A