avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
_Maya_ a scris:

elennaaapop a scris:

Nu, nu este obligatoriu.

eu am inteles de la MU ca este cumulativ cu producarea unui prejudiciu. adica imposedare si pejudiciu. urmare imediata

Dupa mine, nu confunda urmarea imediata cu prejudiciul,. Asta imi aduc aminte din ce am invatat..ca nu-s totuna.

el zice asa urmare imediata: imposedare si prejuduciu
In cod nu apare, dar am gasit si eu "imposedare+prejudiciu" in cartea lui Udroiu.
La SNG am obtinut o nota buna la civil 9,11 si la OJ 8,18 ca sa distrug totul cu nota de la penal 4,70 :stunned: o sa contest, dar, mare lucru nu se va schimba; culmea e ca la civil consideram ca sunt insuficient pregatita; se pare ca unde asteptam nota cea mai mare am primit cel mai puternic bobarnac; o sa invat mai mult pt INM; vorba lui Rosse: macar am aflat care e punctul slab.
VA INVIT SA DEZBATEM PE TEMA: delimitarile dintre infr de santaj si cea de amenintare, respectiv dintre infr de sclavie si cea de supunere la munca fortata? prin ce exemple se pot deosebi in practica?
Bine v-am gasit!
Ma alatur si eu grupului vostru, cu intentia de a da examen anul urmator...

Intrebare intrebatoare: din experienta voastra si a altora, daca incep acum sa invat, ce sanse am la examenul din 2015?

Mentionez ca o iau de jos (sau destul de jos), tocmai am picat examenul la SNG, la care am invatat insa doar 2 luni, a fost o hotarare de ultim moment, am inceput invatatul exact cand s-a anuntat examenul din mai...
elennaaapop a scris:

eu am inteles de la MU ca este cumulativ cu producarea unui prejudiciu. adica imposedare si pejudiciu. urmare imediata

urmarea imediata=vatamarea adusa valorii sociale ocrotite
poate consta in -starea de pericol/urmare materiala/leziune

la abuz de incredere MU
obiect juridic special-(pag 235)
rel sociale referitoare la patrimoniu care implica increderea in cadrul raporturilor juridice
legatura de cauzalitate(pag 240)-rezulta din materialitatea fatei (inseamna ca o trateaza ca infr de pericol)
urmarea imediata-imposedarea fapt,precum si producerea unui prejudiciu in patrimoniul proprietarului......

cum analizez .....
element material
1.insusirea bunului altuia-avem o urmare materiala,un bun pleaca din patrim pers vat si intra in cel al fapt(aici devine o infr de rezultat)
2.dispunerea/folosirea pe nedrept/refuzul de a-l restitui-stare de pericol(aici e corect sa spui ca leg de cauzalitate rez din materialit faptei)

eu cred ca MU la urmarea imediata baga toate urmarile elementelor mat ,chiar dc unele au ca urmare o stare de pericol iar,, insusirea,, conduce spre o urmare materiala pe care o confunda cu paguba pricinuita.

interesanta problema .....mai asteptam opinii:)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)