avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
c
mirei2012 a scris:

Nono daca te consoleaza ...acelasi lucru pot sa spun si eu dupa ce am lecturat...si mai ales am cumparat Prescure Motiu Stanciulescu Dinca...si pana la urma cred ca e mult mai bine daca citesc doar codul...macar nu raman cu prostii in cap

Vai de mine...ai citit ceva autori pe contracte..eu ma gandeam sa cumpar cartea lui Dinca, pt ca auzisem numai bune despre el...dar vad ca l-ai pus la un loc cu ceilalti si mi-a pierit tentatia:))
Singura carte pe noul cod pe care am achizitonat-o fara sa regret e reeditarea succesiunilor lui deak, R. Popescu a facut o treaba excelenta...
Adevarat...Succesiunile sunt un deliciu...o placere sa inveti si sa intelegi...pana si nea portaru pricepe ce scrie el acolo...respectul meu
Buna dimineata! :coffee:

In NCPP comparat (vechi si nou) am gasit o afirmatie de genul ca pentru luarea masurii controlului judiciar sunt necesare aceleasi conditii ca la retinere.

E adevarat ca ambele (Retinerea + Contolul judiciar) pot fi luate daca sunt necesare pentru realizarea scopului prevazut la art 202 al 1.
Dar:
- Retinerea poate fi luata daca sunt probe sau indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o pers. a sav. o infr.
- Controlul judiciar se ia fata de Inculpat (actiunea penala se pune in miscare cand exista probe ca a savarsit o infractiune)

Eu inteleg ca exista o singura conditie comuna.
Voi cum ati retinut?
Q88 a scris:

Buna dimineata! :coffee:

In NCPP comparat (vechi si nou) am gasit o afirmatie de genul ca pentru luarea masurii controlului judiciar sunt necesare aceleasi conditii ca la retinere.

E adevarat ca ambele (Retinerea + Contolul judiciar) pot fi luate daca sunt necesare pentru realizarea scopului prevazut la art 202 al 1.
Dar:
- Retinerea poate fi luata daca sunt probe sau indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o pers. a sav. o infr.
- Controlul judiciar se ia fata de Inculpat (actiunea penala se pune in miscare cand exista probe ca a savarsit o infractiune)

Eu inteleg ca exista o singura conditie comuna.
Voi cum ati retinut?

Si eu am constatat acest aspect, desi spune ca este suficient sa existe indicii temeinice pentru a se lua masura controlului judiciar, insa daca ea poate fi luata doar fata de inculpat atunci trebuie sa existe probe, nefiind suficiente indiciile temeinice.
Eu zic ca cu exceptia retinerii pentru toate celelalte avem nevoie de probe, indiciile nu sunt suficiente pentru a se lua masurile preventive. Controlul judiciar se distinge fata de celelalte ca nu este necesar ca inculpatul sa se afle in una din situatiile prev de art. 223.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)