avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
care este durata maxima a arestului la domiciliu in timpul judecatii?
tedddybear a scris:

ideea mea este urm. citeste art 223 alin 1. si apoi te intreb.
pt arest preventiv: se poate dispune in cazul in care ped prev de lege este numai amenda?
pt arest la dom: MU zice ca tb inchis/ amenda. raportat tot la acest articol si aliniat. nu stiu cum sa ma fac mai clara:(

retinerea-suspect/inculp-amenda,inchisoare
arest prev-doar inculp
art 223 cpp
3 ipoteze
1.
alin 1-nu are relevanta ped infr ci existenta unei situatii de la a...d(deci poate fi si amenda)
2.
infr limitativ prev de lege-alin 2 teza 1 iar nu are relevanta ped(poate fi si amenda)
3.
sau o infr pt care lg prev ped inchisorii de 5 ani ori mai mare...teza a 2 a de la art 223 alin 2
(abia aici are relevanta ped....)

-nu este limitata in timp spre deosebire de faza up(180 de zile) dar nu poate fi mai mare decat durata ped pronuntate in hot de condamnare in prima inst(cauza de incetare de drept a mas prev)
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
cristian i, utilizator
provocarea poate fi retinuta

a.la individualizarea pedepsei ce urmeaza sa fie aplicata unei pers fizice alaturi de excesul justificat
b.la individualizarea pedepsei ce urmeaza sa fie aplicata unei pers juridice
c.chiar dc riposta este ulterioara provocarii
tedddybear a scris:

nu are durata maxima... se verifica legalitatea si temeiniciea arestului la domiciliul la fiecare 60 de zile. Singura care are durata limitata e arestul preventiv, restul sunt nelimitate, inclusiv controalele judiciare.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
adi_09, utilizator
cristian i a scris:

provocarea poate fi retinuta

a.la individualizarea pedepsei ce urmeaza sa fie aplicata unei pers fizice alaturi de excesul justificat
b.la individualizarea pedepsei ce urmeaza sa fie aplicata unei pers juridice
c.chiar dc riposta este ulterioara provocarii

b

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)