in situatia in care x incearca sa se sinucida ,iar y,pt a-l salva,exercita acte de violenta ce ii produc lui x leziuni traumatice pt a caror vindecare sunt necesare 9 zile de ingrijiri medicale ,se va retine ca y
a.nu raspunde penal ,fapta nefiind prevazuta de lg pen
b.a comis o fapta prev de lg pen in legitima aparare
c.a com o fapt prev de lg pen in stare de necesitate
d.niciuna
legitima aparare-atac....,,x inncearca sa se sinucida,,=atac impotriva propriei vieti
stare de necesitate -pericol......
e gr lui MU,eu asa mi-am explicat-o,o fi bine o fi rau....:-/
intervenientul voluntar principal are in proces pozitia reclamantului. buuuuun...daca reclamantului i se respinge cererea principala, admitandu-se cererea intervenientului voluntar principal, are paratul dreptul sa faca apel ? pt ca tabarca spune ca nu si eu nu inteleg de ce nu ? daca X il da in judecata pe Y ,revendicand o bucata de teren, Z intervine si el in proces, revendicand aceasi bucata de teren, iar cererea lui X se respinge, admitandu-se cererea lui Z, de ce paratul Y nu ar avea dreptul sa apeleze decizia in favoarea intervenientului voluntar principal, care este parte in acelasi proces, ba este in pozitia reclamantului ?
Multumesc anticipat !
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)