avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Am dat peste un caz de condamnare cu executare 1 an si 2 luni pt insusirea bunului gasit. Atat pe vechi, cat si pe nou ped prev de lege este inchisoare 1-3 luni/amenda. Mie mi se pare nelegala solutia. Va las aici link-ul ziarului sa cititi ce am citit si eu

[ link extern ]
oana_01 a scris:

Am dat peste un caz de condamnare cu executare 1 an si 2 luni pt insusirea bunului gasit. Atat pe vechi, cat si pe nou ped prev de lege este inchisoare 1-3 luni/amenda. Mie mi se pare nelegala solutia. Va las aici link-ul ziarului sa cititi ce am citit si eu

[ link extern ]

[ link extern ]
Aici e pagina dosarului,unde scrie ca pedeapsa aplicata e de 2 luni, probabil o fost greseala de tehnoredactare, in opinia mea din moment ce ``Deşi a văzut-o pe proprietară că a rămas fără portofel, se arată în rechizitoriu, Solomon a lăsat-o pe aceasta să intre în local, după care a pus mâna pe bunul care nu-i aparţinea şi a plecat la serviciu`` e caz de furt nu de insusire a bunului gasit, a vazut proprietarul bunul care intra in restaurant, a asteptat un moment propice pentru a lua bunul in posesia sa de unde rezulta dincolo de orice indoiala rezonabila ca sub aspect intelectiv si volitiv faptuitorul a avut in vedere o rezolutie infractionala de comitere a infractiuni de furt

Este cineva pe forum care a absolvit UBB din Cluj? Am si eu o curiozitate: ce imi puteti spune despre domnii profesori Sergiu Bogdan si Florin Streteanu?
Mi-am achizitionat cartea nou aparuta a lui S. Bogdan (coordon.) si mi-a lasat o impresie f frumoasa. Explica excelent, zic eu... Acum astept sa apara si Partea Generala a lui F. Streteanu...

Sper sa nu fiu off-topic prea mult... :D
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
elhant, utilizator
Eu nu am absolvit UBB, dar mizez pe cartea lui Streteanu care va aparea in iunie...din cate am inteles, el face si subiectele de la inm la penal parte generala..

Sergiu Bogdan e si el un autor respectat, am o carte pe vechiul cod de-a lui si am fost multumit de cum explica...
termenul de prescriptie a raspunderii penale incepe sa curga de la data

a.la care victima a devenit majora,in cazul comiterii unei infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale
b.savarsirii ultimei actiuni infractionale ,in cazul infractiunilor continue
c.producerii rezultatului mai grav ,in cazul infractiunilor progresive
d.niciuna

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)