avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

rasp corect b

legitima aparare-atac....,,x inncearca sa se sinucida,,=atac impotriva propriei vieti
stare de necesitate -pericol......
e gr lui MU,eu asa mi-am explicat-o,o fi bine o fi rau....:-/

Da, cred ca e ok legitima aparare..
Mie mi s-a parut ciudat la inceput, dar m-am gandit ,,la rece,, si mi-am dat seama ca se pliaza pe conditiile legitimei aparari, pana la urma atacul provine tot de la o persoana, legea nu distinge cum ca ar trebui sa provina neaparat de la alta persoana
@dfgj-pt intrebarea ta e nevoie sa cunosti si institutia apelului pe care n-o avem in tematica.....asa ca eu cu parere de rau nu-ti pot raspunde:( mai ales dc ratiunea doamnei T sta in apel....
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
cristian i, utilizator
in situatia in care x se adaposteste de o tornada sub acoperisul unui depozit apartinand unei pers juridice ,iar din cauza conditiilor atmosferice acoperisul depozitului se desprinde si prabusindu-se pe x ii provoaca o vatamare corporala pt a carei ingrijire sunt necesare 20 de zile ,pers juridica

a.poate invoca cazul fortuit drept cauza ce inlatura caracterul penal al faptei
b.va putea fi trasa la raspundere penala impreuna cu organele sale de conducere pt vatamare corporala din culpa
c.nu comite o fapta prev de lg pen
C
rasp din barem -a (MU)
cam ,,trasa de par,,....
act exterioara imprevizibila-tornada
act/inact faptuitorului.....???

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)