avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
carmen0602 a scris:

Adi_09 : Deci, daca accepti teoria lui Tabarca si mergi pe 185 alin.1=> esti decazut din dreptul de a formula cererea, dar daca totusi formulezi cererea=> "actul de procedura facut peste termen este lovit de nulitate"

dar nu poti face actul peste termen cata vreme se pune in discutie si instanta constata decaderea, eu asa vad situatia.
adi_09 a scris:

carmen0602 a scris:

Adi_09 : Deci, daca accepti teoria lui Tabarca si mergi pe 185 alin.1=> esti decazut din dreptul de a formula cererea, dar daca totusi formulezi cererea=> "actul de procedura facut peste termen este lovit de nulitate"

dar nu poti face actul peste termen cata vreme se pune in discutie si instanta constata decaderea, eu asa vad situatia.

Daca se pune in discutie ...dar daca partile tac malc pentru ca le convine...instanta poate sau nu poate sa invoce din oficiu?

mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

carmen0602 a scris:

Adi_09 : Deci, daca accepti teoria lui Tabarca si mergi pe 185 alin.1=> esti decazut din dreptul de a formula cererea, dar daca totusi formulezi cererea=> \"actul de procedura facut peste termen este lovit de nulitate\"

Daca se pune in discutie ...dar daca partile tac malc pentru ca le convine...instanta poate sau nu poate sa invoce din oficiu?

eu zic ca poate
adi_09 a scris:

carmen0602 a scris:

Hai sa iti explic cum vad eu situatia transpusa in practica:

Te gasesti la primul termen de judecata, paratul vine si depune in sedinta un script prin care solicita chemarea in judecata a unei alte persoane in baz arat 68 Cpc.
Reclamantul se uita in cod, vede ca art.68 alin.3 spune ca aceasta cerere se putea face numai odata cu intampinarea astfel ca prin raportare la art.185 alin.1 solicita sa se constate ca paratul este decazut din dreptul de a chema in judecata alte pers in baza art.68 Cpc si totodata ca instanta sa dispuna/constate nulitatea acestui act.

Narcisa lui GB zice ca nu...partile dispun de drepturile lor daca nu incalca normele de ordine publica....ma rog ma doare capu

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)