avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
LIVE, ACUM (497 PARTICIPANȚI) Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Eu am citit in codul comentat ca daca ulterior admiterii stramutarii acea instanta a procedat la judecare atat actele de procedura cat si hotararea sunt desfiintate de drept
In schimb daca procesul a fost judecat pana la solutionarea cererii de stramutare cererea ramane fara obiect.(pag. 361)

Cum vine in grila asta...ca eu n-am priceput...spune pana la solutionare....n-ar corespunde momentului ulterior solutionarea procesului.
De unde-i grila?
Eu nu sunt de acord cu raspuns corect b. A cui e grila? GR?
Raspunsul corect e c. Vedeti comentariul de la pag 361, sus, cod Boroi. Eu sunt de acord, pare si logic. Parerea mea. :)
me-alina a scris:

cum se incadreaza fapta unui hot de a fura un bun mobil de la colegul lui "breasla" dupa ce acestia au participat impreuna la comiterea furtului bunului mobil de la un posesor legitim?
fac referire la alin 2 art 228 CP "fapta constituie furt........dar in momentul savarsirii acel bun se gasea in posesia sau detentia LEGITIMA a altei pers"

e tot furt pt ca te raportezi la al 1
cristian i a scris:

adi_09 a scris:

cristian i a scris:

daca,pana la solutionarea cererii de stramutare ,cauza a carei stramutare se solicita a fost judecata(pr civ)

a.actele de procedura indeplinite sunt desfiintate de drept
b.hotararea astfel pronuntata se desfiinteaza de drept
c.cererea de stramutare ramane fara obiect
d.niciuna

b

rasp corect b

Adi tu intrebi pe pr civ si eu raspund pe pr pen:))
comparatie intre verificarea de scripte si denuntarea inscrisului ca fals?

da da procedura civila
adi_09 a scris:

_Maya_ a scris:

Incheierea de disjungere in p.penal poate fi atacata?
Ms.

nu

adi, aici la ce art te-ai raportat?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)