avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
_Maya_ a scris:

Va interup, scuze: ce rost are ,,consultarea,, suspectului sau inculpatului de la 318 al.3. NCPP?
Va multumesc.

daca vrei sa ii dai munca in folosul comunitatii nu poti sa ii dai fara sa il intrebi daca este de acord in cazul in care dispunem renuntarea la UP( si totusi instanta considera ca se impun niste zile de munca. pt patria mama ):)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
tedddybear, utilizator
Iti multumesc.
Pentru ca ma retrag, profit de ocazie sa urez si eu ,, La multi ani,, Hellenei , sa fie sanatoasa, ea si familia ei si sa i se implineasca tot ce undeva, in sufletul ei, isi doreste.
cererea de recuzare a judecatorului de la prima instanta,pe motiv ca pricina a mai fost judecata de acesta intr-un alt ciclu procesual in prima instanta,care e formulata pt prima oara in fata instantei de apel

a.se va respinge de instanta de apel ca inadmisibila
b.dc este intemeiata,va fi admisa de instanta de apel cu consecinta anularii hotararii primei instante
c.se va respinge ca tardiva
cristian i a scris:

Miki-cred ca faci o confuzie...
in civil avem definitive si irevocabile,ale def mai toate se ataca cu apel
in penal avem doar definitive,si astea nu se mai ataca
in penal avem doar definitive fara a fi si irevocabile din cauza mizei,libertatea persoanei.....dc ar fi irevocabile in penal nu am mai putea corecta erorile judiciare

Art. 634 - Hotararile definitive
Nu mai exista hotarari irevocabile in NCPC.
Deci, hotararile de prima instanta cu drept de apel devin definitive doar daca nu au fost atacate cu apel. Ceea ce nu e cazul spetei noastre, unde avem "instanta de apel".

La multi ani, Hellena!
cristian i a scris:

cererea de recuzare a judecatorului de la prima instanta,pe motiv ca pricina a mai fost judecata de acesta intr-un alt ciclu procesual in prima instanta,care e formulata pt prima oara in fata instantei de apel

a.se va respinge de instanta de apel ca inadmisibila
b.dc este intemeiata,va fi admisa de instanta de apel cu consecinta anularii hotararii primei instante
c.se va respinge ca tardiva

Ne-am batut pe asta...am hotarat in final ca e tardiva

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)