avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Miki2014 a scris:

cristian i a scris:

Miki-cred ca faci o confuzie...
in civil avem definitive si irevocabile,ale def mai toate se ataca cu apel
in penal avem doar definitive,si astea nu se mai ataca
in penal avem doar definitive fara a fi si irevocabile din cauza mizei,libertatea persoanei.....dc ar fi irevocabile in penal nu am mai putea corecta erorile judiciare

Art. 634 - Hotararile definitive
Nu mai exista hotarari irevocabile in NCPC.
Deci, hotararile de prima instanta cu drept de apel devin definitive doar daca nu au fost atacate cu apel. Ceea ce nu e cazul spetei noastre, unde avem "instanta de apel".

La multi ani, Hellena!

pr civ
cand instanta de apel constata ca recuzarea a fost in mod gresit respinsa ,iar hotararea data pe fond de prima instanta este definitiva

a.va desfiinta hotararea,dispunand trimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanta
b.reface toate actele de procedura
c.daca apreciaza ca este necesar ,dispune refacerea dovezilor administrate la prima instanta
d.niciuna

B,c/rasp corect d

ai dreptate,mi-am furat-o:worthy:
si eu si G Raducan:)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
cristian i, utilizator
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

cererea de recuzare a judecatorului de la prima instanta,pe motiv ca pricina a mai fost judecata de acesta intr-un alt ciclu procesual in prima instanta,care e formulata pt prima oara in fata instantei de apel

a.se va respinge de instanta de apel ca inadmisibila
b.dc este intemeiata,va fi admisa de instanta de apel cu consecinta anularii hotararii primei instante
c.se va respinge ca tardiva

Ne-am batut pe asta...am hotarat in final ca e tardiva

rasp corect -b

la b mai era o virgula dupa care iti zicea si rationamentul,,acesta fiind un motiv de incompatibilitate absoluta ,ce poate fi invocat in orice stare a pricinii
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

cererea de recuzare a judecatorului de la prima instanta,pe motiv ca pricina a mai fost judecata de acesta intr-un alt ciclu procesual in prima instanta,care e formulata pt prima oara in fata instantei de apel

a.se va respinge de instanta de apel ca inadmisibila
b.dc este intemeiata,va fi admisa de instanta de apel cu consecinta anularii hotararii primei instante
c.se va respinge ca tardiva

Ne-am batut pe asta...am hotarat in final ca e tardiva

rasp corect -b

la b mai era o virgula dupa care iti zicea si rationamentul,,acesta fiind un motiv de incompatibilitate absoluta ,ce poate fi invocat in orice stare a pricinii

Da bre ai dreptate dar eu am citit prima si ultima varianta nu si enuntul...incompatibilitatea absoluta pe 41 in orice stare a pricinii...mea culpa

Multumesc tuturor pt urari! Sunteti f draguti! :hugall:
stai linistita Mirei,cu cat o busim mai des pe aici cu atat scad sansele sa o dam de gard la examen:yes:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)