avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
nu inteleg ce nu intelegi

mirei2012 a scris:

Anamelia a scris:

reprezentantul trebuie sa indeplineasca conditiile ca sa l poata mosteni pe defunct

mirei2012 a scris:

Anamelia dar daca e dezmostenit de reprezentat si reprezentatul e in viata ...mai e locul lui util?
Ma omaora reprezentarea asta #-o

Art e limpede ...eu intreb de reprezentat...ca daca e in viata si e nedemn nu e nicio problema...dar daca traieste nu sunt indeplinite conditiile reprezentarii...foarte inselatoare...e rau cand le gandesti adanc #-o

nu e de priceput ca am inteles...spuneam doar ...daca reprezentatul nu este in viata sau este nedem reprezentantul vine prin reprezentare.

Grila se refera la cazul in care reprezentarea poate opera...reprezentatul este decedat sau nedemn.

Uita grila...asta e ce te intreb
Daca insa reprezentatul este in viata si l-a dezmostenit pe reprezentant...mai urca reprezentantul in locul lui ca nu e loc util?
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
pai daca nedemnul in viata poate fi reprezentat, inseamna ca locul celui reprezentat nu mai trebuie sa fie util
reprezentantul nu l mosteneste pe reprezentat, ci pe defunct, fata de defunct trebuie sa indeplineasca toate conditiile pt a l mosteni pe defunct daca reprezentatul nu l poate mosteni el pe defunct

mirei2012 a scris:

nu e de priceput ca am inteles...spuneam doar ...daca reprezentatul nu este in viata sau este nedem reprezentantul vine prin reprezentare.
Daca insa reprezentatul este in viata si l-a dezmostenit pe reprezentant...cum mai urca reprezentantul in locul lui ca nu e loc util?

Anamelia, utilizator
Nedemnul este singura exceptie a unui reprezentat in viata...poate fi reprezentata doar persoana lipsita de capacitates de a mosteni (si nedemnul)...locul nedemnului devine util pentru ca ii da voie legea

Anamelia...uita grila...e o alta discutie...asa...daca reprezentatul nu-l poate mosteni...multumesc
mirei2012, utilizator
mirei, imi amintesc din codul lui Baias cum ca s a renuntat la locul util tocmai pt ca nedemnul in viata poate fi reprezentat. fiind nedemn, locul lui nu este util, adica el nu l poate mosteni pe defunct

mirei2012 a scris:

Nedemnul este singura exceptie a unui reprezentat in viata...poate fi reprezentata doar persoana lipsita de capacitates de a mosteni (si nedemnul)...locul nedemnului devine util pentru ca ii da voie legea

Anamelia...uita grila...e o alta discutie...asa...daca reprezentatul nu-l poate mosteni...multumesc

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)