avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

dc la o mostenire legala sunt chemati sora defunctului,mama defunctului si fiul fratelui defunctului ,acesta din urma fiind in viata si nedemn

a.fiul fratelui def va culege prin reprezentare mostenirea cuvenita tatalui sau
b.mama def va culege 1/2 iar sora def 1/2
c.mama def va culege 1/4 ,restul de 3/4 revine surorii def
d.niciuna

a...si asta e de Nobel exprimarea...a fost acu 2 sau anul trecut asa ceva..ca nu se intelegea care e nedem

mirei2012 a scris:

La infractiunea de inducere in eroare a org jud forma asimilata cea cu producerea de probe...se savarseste numai cu intentie directa sau si indirecta? avand in vedere ca spune producerea ticluirea de probe cu scopul...

Iar cand faptuitorul savarseste infractiunea in forma ...sesizarii cu privire numai la fapta fara sa indice persoana ...fata de care moment se mai stabileste cauza de nepedepsire...ca eu nu pricep

Gabita se exprima ca mine...eu si ea ar trebui sa ne intelegem...dar pas :P

Eu zic că ar fi intenţie directă, deşi citisem pe undeva că se poate să fie şi indirectă:-/
Păi cauza de nepedepsire are în vedere tot momentul reţinerii, arestării, pmap, chiar dacă denunţul a fost in rem..
cristian i a scris:

dc la o mostenire legala sunt chemati sora defunctului,mama defunctului si fiul fratelui defunctului ,acesta din urma fiind in viata si nedemn

a.fiul fratelui def va culege prin reprezentare mostenirea cuvenita tatalui sau
b.mama def va culege 1/2 iar sora def 1/2
c.mama def va culege 1/4 ,restul de 3/4 revine surorii def
d.niciuna

a
Infractiunea este consumata si daca nu produce nume si pune organul in miscare degeaba...cum il mai iarta...daca ii spune inainte de ce? Nu are reper ...ca reperul e inainte de PMAP..etc....organul n-are suspect ...doar daca-si inventeaza el unul .....sau claseaza ca n-are suspect si denuntatorul a ramas cu denuntul fals
Cred ca incep sa prind avioane :tooth:
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
mirei2012 a scris:

La infractiunea de inducere in eroare a org jud forma asimilata cea cu producerea de probe...se savarseste numai cu intentie directa sau si indirecta? avand in vedere ca spune producerea ticluirea de probe cu scopul...

Iar cand faptuitorul savarseste infractiunea in forma ...sesizarii cu privire numai la fapta fara sa indice persoana ...fata de care moment se mai stabileste cauza de nepedepsire...ca eu nu pricep

Gabita se exprima ca mine...eu si ea ar trebui sa ne intelegem...dar pas :P

eu cred ca doar int dir calificata prin scop pe alin 2 art 268
nu ar tr sa beneficieze de cauza de nepedepsire pe varianta sesizarii cu privire la existenta unei fapte ,doar pe cea in care acuza o pers(aici legea il ajuta tocmai pt a salva pers acuzata pe nedrept)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)