avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
daca e consumata si descoperita in termenul de suprav avem recidiva postcondamnatorie
daca e consumata in termenul de suprav, dar epuizata si descoperita dupa implinirea termenului de suprav, avem recidiva postexecutorie

mirei2012 a scris:

Am mare problema cu recidiva....ca MU in loc sa ma lamureasca ma omoara #-o
Cand savraseste o infractiune continua consumata in termenul de supraveghere si epuizata dupa implinirea termenului...avem recidiva postcondamnatorie sau postexecutorie?...mie mi-ar reiesi ca e postexecutorie. MU zice ca postcondamnatorie
Daca infract continua se consuma in termenul de incercare al liberarii conditionate. si se epuizeaza dupa implinirea lui avem postexecutorie?
Daca infract continua se consuma in timpul pana la reabilitarea legala/judecatoreasca si se epuizeaza dupa....mai avem vreo stare...ca eu as zice ca nu.

Sunt de acord cu Anamelia. Important e cand se descopera si sa fie consumata in termen. Epuizarea nu conteaza pt ca revocarea e obligatorie in momentul in care e consumata, nu epuizata, prin urmare vom avea recidiva postcondamnatorie. Daca nu e descoperita in termen, revocarea nu mai poate fi dispusa si avem recidiva postexecutorie.

La reabilitare, ar fi anormal sa il consider reabilitat, desi a savarsit o infractiune, doar pt ca nu e epuizata. Cel care doreste reabilitarea trebuie sa nu mai savarseasca nicio infractiune. Savarsirea unei infr in sensul prevazut de art. 174 presupune forma consumata, nu epuizata.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
dobitoc a scris:

[ link extern ]

Se poate reține starea de necesitate?

Sincer, e greu de spus. E o discutie si pe FB despre asta.

Intrucat, actiunea de salvare nu era singura capabila sa inlature pericolul (dovada e ca celalalt muncitor a fost salvat de echipajele speciale si e bine mersi), eu nu as retine starea de necesitate. Trebuia sa lase oamenii pregatiti sa actioneze sau sa ia o lopata sa sape, nu sa bage excavatorul. As retine ucidere din culpa.

Iar pt situatia in care am putea accepta starea de necesitate, e evident ca proportionalitatea e depasita cu mult. Asadar, ucidere din culpa si circumstanta atenuanta "depasirea limitelor starii de necesitate".
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Buna ziua.
Va urmaresc de ceva vreme, dar n-am prea avut timp sa si postez cate ceva. As vrea de acum sa ma alatur voua. Anul trecut am dat examen de admitere direct pe post si am picat cu brio. Sper ca anul acesta sa fie mai bine.
Referitor la discutia purtata despre accidentul nefericit, cred ca Hellene are dreptate - ucidere din culpa si circumstanta atenuanta "depasirea limitelor starii de necesitate"
:coffee:
N-aş reţine nici atenuanta pt. că acţiunea de salvare la care a recurs nu era singura posibilă. Pt a reţine atenuanta e necesar să fie îndeplinite toate celelalte condiţii, mai puţin condiţia proporţionalităţii...părerea mea
Acum pe bune, cum naiba să încerci să-l scoţi cu excavatorul? Nu era evident că dacă îl atinge cât de puţin îl rupe în două?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)