avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Pai daca n-o poti depune cu atat mai mult nu poti sa i-o acorzi...imputernicirea trebuie acordata pentru fiecare etapa...ca nu e musai ca cel de la prima instanta sa fie acelasi la apel...fie este data la inceput pentru toate etapele fie la fiecare etapa...
Eu am inteles din grila poate gresit ca eu n-am dat imputernicire la prima instanta si vin direct cu ea in apel...interesant si cum ai inteles-o tu...in sensul ca vin in apel cu alt imputernicit avand in prima instanta unul...poti imputernici in apel un altul daca ai avut in prima instanta...dar nu poti veni direct in apel cu unul.
Cred totusi ca grila se interpreteaza in sensul zis de mine...n-ai reprezentant in prima instanta si vii cu el direct in apel....in cazul asta
- daca a fost formulata lipsa in prima instanta si ti-a fost respinsa...o poti ridica din nou in apel
- daca nu ai ridicat-o n-o mai poti formula
- daca ai ridicat-o in prima instanta si a fost respinsa, in recurs o poti ridica ca motiv de recurs..cand nu avem decat apel
De unde-i grila...GR?

Sper sa zic bine...daca nu sa ma corecteze cineva
cristian i a scris:

persoanele fizice pot fi reprezentate conventional prin mandatar neavocat

a.numai in fata primei instante
b.de catre sot sau ruda partii reprezentate pana la gradul al 4-lea inclusiv,care este licentiat in drept
c.care,in cazul in care indeplineste conditiile impuse de lege ,poate pune concluzii in fata oricaror instante
d.niciuna

a

E posibil la grila ca imputernicirea sa trebuiasca interpretata cu referire la mandatarul neavocat care nu poate reprezenta partea decat in prima instanta...eu iar nu citesc cu atentie #-o
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
ART. 83
Reprezentarea convenţională a persoanelor fizice
(1) În faţa primei instanţe, precum şi în apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar. Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.
(2) În cazul în care mandatarul persoanei fizice este soţ sau o rudă până la gradul al doilea inclusiv, acesta poate pune concluzii în faţa oricărei instanţe, fără să fie asistat de avocat, dacă este licenţiat în drept.

a,nu-si in apel, in recurs tr avocat
b,nu-gr 2

rasp corect-c

e indicat c, dar var asta e buna doar pt licentiat,iar la c nu scrie nimic de licentat.....
ti-am rasp pe pag precedenta de cine sunt scrise grilele.......
cristian i, utilizator
Sa-mi bag banii...inteleg de ma rup :hammer:.
Mandatarul neavocat nu poate pune concluzii ridic exceptii etc....de reprezentat poate reprezenta in prima instanta si in apel...pana aici e limpede ...cade a
b nu e ca e pana la gr 2 inclusiv...parinti frati si surori
c e bun ca zice indeplineste conditiile impuse de lege...adica este licentiat in drept si este ruda...e buna grila ...ca subintelege si eu dorm in papuci

Ai cumva cartea noua de GR?
mirei2012, utilizator
nu,e penultima.....nu stiu dc sa o iau pe ultima....sa o termin pe-asta....oricum dupa ce termin toate grilele o sa cer si parerea celor care o au pe ultima si penultima sa-mi zica dc sunt difrente sau e vechea carte cu ,,10,,grile in plus.....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)