avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
a si b
marius1408 a scris:

cristian i a scris:

conflictul de competenta dintre o instanta civila si una militara se solutioneaza de

a.instanta civila superioara in grad celei aflate in conflict
b. ICCJ
c.instanta militara superioara celei aflate in conflict

b

ca inst superioara comuna
ART. 51
Conflictul de competenţă
(1) Când două sau mai multe instanţe se recunosc competente a judeca aceeaşi cauză ori îşi declină competenţa reciproc, conflictul pozitiv sau negativ de competenţă se soluţionează de instanţa ierarhic superioară comună

nu cred ca e un art special.......

e ok tedy? ai citit tu ceva cu instanta superioara civila....dar parca pe la reunirea cauzelor.....nu?
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
cristian i, utilizator
marius1408 a scris:

cristian i a scris:

functia procesuala de dispozitie asupra drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei in faza de up presupune

a.efectuarea unui control judiciar de catre judecatorul de dr si lib in cazul tuturor masurilor si procedeelor probatorii ce aduc o atingere dr si lib fundamentale ale persoanei
b.reprezinta o functie judiciara distincta procesului penal
c.face parte din functia judiciara de up
d.niciuna

D..

rasp corect b

formularea autorului e aiurea cred (de asta am adaugat var d)
ar fi tr sa zica ,,disticta IN CADRUL procesului penal,ca asa parca ar fi in afara lui....:-/
reprezinta un caz de reunire facultativa a cauzelor

a.concursul de infractiuni
b.infractiunea complexa
c.participatia penala
Eu cred ca au vrut sa zica ca e incompatibila cu exercitarea altei functii -vezi cazul de la fc.de verif. a legalitatii care poate fi comp.cu cea de jud.- si ca le-a iesit altceva. Nu e prima oara la o grila.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)