avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
catalin1980 a scris:

Posesia ptr a fi utila este necesar sa fie continua
A in cazul bunurilor imobile
B in cazul bunurilor mobile
C ambelor

cred ca e doar pt imobile, deci A. La mobile stiu ca posesorul de buna credinta dobandeste proprietatea bunului in baza unei posesii utile, dar nu trebuie indeplinita conditia continuitatii fiindca el devine proprietar in momentul dobandirii, iar nu dupa trecerea vreunui termen cum este la imobile.
catalin1980 a scris:

Necunoscuta a scris:

la mobile stiu sigur, cred ca si la imobile.
Deci C, ambele.

938(2)
Nu i chiar asa cu mobilele

Bun...dar tot pe c raman
catalin1980 a scris:

Posesia ptr a fi utila este necesar sa fie continua
A in cazul bunurilor imobile
B in cazul bunurilor mobile
C ambelor

a regula continuitatii trebuie indeplinita in cazul imobilelor....posesorul de buna credinta a bunului mobil dobandit printr-un act translativ cu titlu oneros devine proprietar...exceptia r fi in cazul in care posesia nu duce la dobandirea proprietatii

marian20 a scris:

b si c (la fond se refera la "asupra fondului" sau solutia data in cauza)

pr pen

instanta se pronunta asupra exceptiei de necompetenta

a.prin incheiere in toate cazurile
b.prin sentinta definitiva atunci cand o admite
c.prin incheiere ce poate fi atacata numai odata cu fondul,cand o respinge

rasp corect bc
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

reprezinta un caz de reunire facultativa a cauzelor

a.concursul de infractiuni
b.infractiunea complexa
c.participatia penala

rasp corect c
bravo Necunoscuta

tedy eu le pun pe zile.....azi am pus numai de pr pen,da asa e ,la instit comune tr precizat,scuze.....:) fara intentie,culpa fara prevedere desi puteam si trebuia.....

Nu este si a pentru ca ii lipseste de aceeasi persoana?

ART. 43
Reunirea cauzelor
(1) Instanţa dispune reunirea cauzelor în cazul infracţiunii continuate, al concursului formal de infracţiuni sau în orice alte cazuri când două sau mai multe acte materiale alcătuiesc o singură infracţiune.
(2) Instanţa poate dispune reunirea cauzelor, dacă prin aceasta nu se întârzie judecata, în următoarele situaţii:
a) când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană;
b) când la săvârşirea unei infracţiuni au participat două sau mai multe persoane;
c) când între două sau mai multe infracţiuni există legătură şi reunirea cauzelor se impune pentru buna înfăptuire a justiţiei.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) sunt aplicabile şi în cazurile în care în faţa aceleiaşi instanţe sunt mai multe cauze cu acelaşi obiect.

dc var ,,a,, nu e luata inseamna ca autorul a avut in vedere concursul formal ,nu concursul real(reunire facultativa),dar din pacate n-a scris cum trebuie....:(

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)