avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Grila e la furat pentru a da un raspuns corect...trebuia specificat tipul concursului altcumva nu poti raspunde fara sa gresesti
adi_09 a scris:

catalin1980 a scris:

Posesia ptr a fi utila este necesar sa fie continua
A in cazul bunurilor imobile
B in cazul bunurilor mobile
C ambelor

cred ca e doar pt imobile, deci A. La mobile stiu ca posesorul de buna credinta dobandeste proprietatea bunului in baza unei posesii utile, dar nu trebuie indeplinita conditia continuitatii fiindca el devine proprietar in momentul dobandirii, iar nu dupa trecerea vreunui termen cum este la imobile.

zic-a

ART. 937
Dobândirea proprietăţii mobiliare prin posesia de bună-credinţă
(1) Persoana care, cu bună-credinţă, încheie cu un neproprietar un act translativ de proprietate cu titlu oneros având ca obiect un bun mobil devine proprietarul acelui bun din momentul luării sale în posesie efectivă.

la mobile se observ ca nu e nevoie de o posesie continua pt dobandirea propr,doar de buna-cred si act translativ de propr

mirei2012 a scris:

Grila e la furat pentru a da un raspuns corect...trebuia specificat tipul concursului altcumva nu poti raspunde fara sa gresesti

asa e,Gabita R noua editie.....:))
la vremuri noi naravuri vechi....
Poate ti-e dor :tooth:
[ link extern ]
adi_09 a scris:

catalin1980 a scris:

Posesia ptr a fi utila este necesar sa fie continua
A in cazul bunurilor imobile
B in cazul bunurilor mobile
C ambelor

cred ca e doar pt imobile, deci A. La mobile stiu ca posesorul de buna credinta dobandeste proprietatea bunului in baza unei posesii utile, dar nu trebuie indeplinita conditia continuitatii fiindca el devine proprietar in momentul dobandirii, iar nu dupa trecerea vreunui termen cum este la imobile.

Asa este,doar ca in cazul bunurilor mobile se pune in cazul uzucapiunii problema continuitatii posesiei de rea credinta.Grila vorbeste de posesie si nu spune de ce fel este ea.
Stiu ca nu e uzucapiunea in programa,si ma tot intreb de ce au scos o.
Raspunsul de autor este C, eu sunt de acord cu ea (tinand cont de ipoteza posesiei de rea credinta) Insa si pe ipoteza asta poti sa nu iei varianta bunurilor mobile ptr ca nu intotdeauna posesia trebuie sa fie continua(cazul posesiei de buna credinta)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)