avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

cristian i a scris:

pr pen

exista dispensa de proba pt

a.faptele notorii sau evidente
b.prezumtiile legale absolute
c.faptele contrare conceptiei comune despre lume

a,b

rasp corect a (nu tr dovedita=dispensa)
bc-nu pot face obiectul probatiunii
@elhant-termenul de decadere e chiar ala de la ,,b,,/pana la inceperea cercetarii jud
cristian i a scris:

adi_09 a scris:

cristian i a scris:

pr pen

exista dispensa de proba pt

a.faptele notorii sau evidente
b.prezumtiile legale absolute
c.faptele contrare conceptiei comune despre lume

a,b

rasp corect a (nu tr dovedita=dispensa)
bc-nu pot face obiectul probatiunii
@elhant-termenul de decadere e chiar ala de la ,,b,,/pana la inceperea cercetarii jud

sau inchiderea procedurii camerei preliminare
ART. 47
Excepţiile de necompetenţă
(1) ..........................
(2) Excepţia de necompetenţă materială sau după calitatea persoanei a instanţei superioare celei competente potrivit legii poate fi invocată până la începerea cercetării judecătoreşti.
(3) Excepţia de necompetenţă teritorială poate fi invocată în condiţiile alin. (2).
...............................

Adi-,,sau inchiderea procedurii camerei preliminare,,

cum e treaba ?mai e alt art in afara de asta?
Nici nu discut la grila cu competenta teritoriala...termenul este pana la inceperea cercetarii...ca este un termen de decadere e fara relevanta....parerea mea.

La fapta fratelui presedintelui nu am o parere inca ...n-am citit traficul de influenta...dar pare ma degraba inselaciune...pentru trafic persoana asupra careia faptuitorul pretinde ca are influenta trebuie sa aiba calitatea de a indeplini actul dorit...iar in cazul presedintelui lucrul acesta nu e posibil...teoretic...daca era sora Liviei Stanciu...mergea

Oricum incadrarea corecta se face in functie de faptele savarsite nu de ce declara ziaristii...etc
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
actiunea civila exercitata in fata instantei penale

a.spre deosebire de cea exercitatat in fata instantei civile,are caracter oficial
b.dobandeste de la actiunea penala ,pe langa care se exercita ,trasaturile acesteia
c.obliga instanta pen sa se pronunte asupra ei cu privire la desfiintarea totala ori partiala a unui inscris si restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii

mersi Mirei.....:)
noi oricum discutam doar pe ce a scris Nono....
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)