avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
R corect doar "a".
Grila e de la promovare la Tribunal 2013
depinde si de tematica lor,dc au avut mixt ,vechiul cu noul cod de pr civ,e explicabil,ca in vechiul cod erau controverse,in prezent avem art 176.....
cristian i a scris:

Q88 a scris:

Conform noului C.pr.civ., reprezintă un caz de nulitate necondiţionată de existenţa unei vătămări:
A. faptul că instanţa nu a numit, pentru pârâtul în privinţa căruia a încuviinţat citarea prin publicitate, un curator dintre avocaţii baroului, care să fie citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului;
B. nesemnarea minutei de către judecător;
C. lipsa din minută a menţiunii că pronunţarea s-a făcut în şedinţă publică.

a-da,reprezentarea procesuala(poate sa nu existe vat)
c-da,cerinte legale extrinseci(poate sa nu existe vat)

b-nu,e nulit absoluta(vat exista ,e prezumata de lege si sanct cu nulit absoluta)

Pentru c), dacă mențiunea este prevăzută în dispozitiv nu se consideră că nulitatea e acoperită?
pai in ce dispozitiv?,eu stiu ca minuta e dispozitivul........
si hot se pune in acord cu dispoz din minuta,nu invers....
dobitoc a scris:

cristian i a scris:

Q88 a scris:

Conform noului C.pr.civ., reprezintă un caz de nulitate necondiţionată de existenţa unei vătămări:
A. faptul că instanţa nu a numit, pentru pârâtul în privinţa căruia a încuviinţat citarea prin publicitate, un curator dintre avocaţii baroului, care să fie citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului;
B. nesemnarea minutei de către judecător;
C. lipsa din minută a menţiunii că pronunţarea s-a făcut în şedinţă publică.

a-da,reprezentarea procesuala(poate sa nu existe vat)
c-da,cerinte legale extrinseci(poate sa nu existe vat)

b-nu,e nulit absoluta(vat exista ,e prezumata de lege si sanct cu nulit absoluta)

Pentru c), dacă mențiunea este prevăzută în dispozitiv nu se consideră că nulitatea e acoperită?

Intrebarea e formulata in acord cu noul cod de procedura civila, dupa cum rezulta chiar din intrebare.

Pe vechiul cod de procedura stiu ca lipsa din minuta a mentiunii ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica era conditionata de existenta unei vatamari. Era avuta in vedere ipoteza in care pronuntarea avusese loc in sedinta publica si din eroare nu s-a mentionat in minuta. tin minte ca erau si niste sentinte ICCj in acest sens.

Art 176 - NCPC comentat (coord. Boroi): spune ca intervine nulitatea cand actul de procedura a fpst efectuat in sedinta secreta fara a exista o dispozitie expresa pentru a legitima o asemenea masura.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)