avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Mi se pare interesantă treaba, că are legătură cu ce s-a vorbit zilele trecute. Eu sincer să fiu, când citesc alin. 2 din art. 1284, unde scrie că prin efectul sitpulației (deci nu prin efectul acceptării beneficiarului) beneficiarul dobândește dreptul... mă gândesc că acest drept s-ar putea transmite moștenitorilor, având în vedere că el deja se afla în patrimoniul beneficiarului doar că-i mai lipsea acel accept pentru a putea fi executat.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
dobitoc, utilizator
Art 1286 al 2 "stipulatia poate fi acceptata si dupa decesul stipulantului sau al promitentului".
Per a contrario, nu poate fi acceptata dupa decesul tertului beneficiar. Mirei, asa zic si eu.

Dobitoc, se contrazic, e gresit ce zice Boroi... Groaznic, cred ca voi invata doar codurile de azi inainte pt orice examen... X-(
Dobitoc, mai avem o conditie in pivinta tertului beneficiar pt care nu poate fi transmis mostenitorilor: "si sa existe in momentul in care promitetul trebuie sa isi execute obligatia" art 1285.
Ice Hellene a scris:

Art 1286 al 2 "stipulatia poate fi acceptata si dupa decesul stipulantului sau al promitentului".
Per a contrario, nu poate fi acceptata dupa decesul tertului beneficiar. Mirei, asa zic si eu.

Dobitoc, se contrazic, e gresit ce zice Boroi... Groaznic, cred ca voi invata doar codurile de azi inainte pt orice examen... X-(

Da, la asta nu m-am gândit. Eu sunt frânt, mă bag la somn, poate visez soluția ca Mendeleev.
Ice Hellene a scris:

ªi eu zic la fel, în lipsa unei prevederi legale nu putem să interpretăm că se transmite la moştenitori. Plus că, din câte ştiam eu, stipulaţia are caracter personal, pt. că stipulantul a avut în vedere persoana beneficiarului, nu pe moştenitorii acestuia...
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)