avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
a
Corect Adi.
Eu m-am gandit la art 54 si am luat si b, dar am gresit
Boroi, Instituții:
- beneficiarul trebuie să fie determinat sau, cel puțin determinabil la data încheierii stipulației și să existe în momentul în care promitentul trebuie să își execute obligația. În caz contrar, stipulația profită stipulantului;
- dacă terțul beneficiar decedează după încheierea stipulației, dar mai înainte de a accepta dreptul, acesta din urmă va fi transmis către moștenitorii săi, care deci vor putea să accepte stipulația.
Nu se contrazic cele două paragrafe?
dobitoc a scris:

Boroi, Instituții:
- beneficiarul trebuie să fie determinat sau, cel puțin determinabil la data încheierii stipulației și să existe în momentul în care promitentul trebuie să își execute obligația. În caz contrar, stipulația profită stipulantului;
- dacă terțul beneficiar decedează după încheierea stipulației, dar mai înainte de a accepta dreptul, acesta din urmă va fi transmis către moștenitorii săi, care deci vor putea să accepte stipulația.

Eu zic ca de decedeaza inainte de acceptare stipulatia devine caduca....scrie ceva ca se transmite mostenitorilor in cod?
mirei2012 a scris:

dobitoc a scris:

Boroi, Instituții:

Eu zic ca de decedeaza inainte de acceptare stipulatia devine caduca....scrie ceva ca se transmite mostenitorilor in cod?

Nope, dar în Baias am găsit asta: „Astfel, noua reglementare acordă o mai mare importanţă rolului terţului beneficiar în mecanismul stipulaţiei, cu consecinţe asupra naşterii dreptului în patrimoniul acestuia; rezultă că în ipoteza decesului beneficiarului înainte de acceptare, se consideră că dreptul nu a existat niciodată în patrimoniu, cu două consecinţe principale: netransmiterea dreptului către succesori şi imposibilitatea de urmărire din partea creditorilor chirografari. În schimb, conform tezei finale a alin. (2), decesul stipulantului sau al promitentului intervenit anterior acceptării nu are niciun efect juridic, beneficiarul putând accepta ulterior dreptul.”

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)