avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Sunt de acord şi cu ce zice Cristian...în raporturile dintre reprezentat şi reprezentant se poate ajunge la răspunderea contractuală sau delictuală, dar o acţiune care să afecteze valabilitatea contractului încheiat de reprezentant cu terţul nu cred că ar fi admisibilă, cu excepţia ipotezei de la 1303.
Luarea de mita, darea de mita, traficul de influenta, cumparare de influenta se savarsesc cu intentie directa calificata prin scop?

MU zice ca luarea de mita nu are obiect material, in principiu. Care e ob material in situatia de exceptie? - am gasit raspunsul, deci m-am lamurit.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Care e exceptia Hellene sa ma prind si eu? ;)
Ice Hellene a scris:

Luarea de mita, darea de mita, traficul de influenta, cumparare de influenta se savarsesc cu intentie directa calificata prin scop?

MU zice ca luarea de mita nu are obiect material, in principiu. Care e ob material in situatia de exceptie? - am gasit raspunsul, deci m-am lamurit.

pe noua reglementare e posibilia si intentia indirecta fiindca faptele se savarsesc in legatura, iar nu in scopul
infr de cumparare de influenta

a.poate avea ca sb activ numai un funct public
b.poate avea ca sb activ orice pers fizica sau juridica ce are capacit pen
c.are ca sb pasiv principal funct public cu privire la care se pretinde ca exista o influenta
d.niciuna

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)