Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Care e exceptia Hellene sa ma prind si eu? ;)
cristian i a scris:
dobitoc a scris:
Contractul încheiat de un reprezentant aflat în conflict de interese cu reprezentatul poate fi anulat la cererea reprezentatului, atunci când conflictul era cunoscut sau trebuia să fie cunoscut de contractant la data încheierii contractului. 1303 C.civ.
Dacă terțul contractant era de bună credință, ce acțiune are la îndemână reprezentatul împotriva reprezentantului?
nu sunt mare civilist dar ma dau cu parerea....
in primul rand tr vazut izvorul dr de reprezentare
anularea contractului cu tert de buna-credinta cred ca este exclusa.....interpretare per a contrario 1303
dc izvorul e un contract (mandat) atunci am avea o rasp civila contractuala
dc izvorul e legea......daune interese
dc ivorul e hot instantei (curatorul) tot asa....daune interese
@Necunoscuta-npc:)
Nu știu dacă am înțeles bine, tu spui că pentru formele de reprezentare (legală, judiciară) are are dreptul la daune interese, dar acestea nu sunt specifice tot răspunderii contractuale (daunele interese)? Sau te referi la despăgubiri, în baza răspunderii delictuale?
Nofacenoname0 a scris:
Eu zic că e tot o intenţie directă, doar că nu mai e calificată prin scop.
b la grilă
TT spune ca datorita acestei excluderi a scopului...infractiunea se savarseste si cu intentie indirecta
dobitoc a scris:
cristian i a scris:
dobitoc a scris:
Contractul încheiat de un reprezentant aflat în conflict de interese cu reprezentatul poate fi anulat la cererea reprezentatului, atunci când conflictul era cunoscut sau trebuia să fie cunoscut de contractant la data încheierii contractului. 1303 C.civ.
Dacă terțul contractant era de bună credință, ce acțiune are la îndemână reprezentatul împotriva reprezentantului?
nu sunt mare civilist dar ma dau cu parerea....
in primul rand tr vazut izvorul dr de reprezentare
anularea contractului cu tert de buna-credinta cred ca este exclusa.....interpretare per a contrario 1303
dc izvorul e un contract (mandat) atunci am avea o rasp civila contractuala
dc izvorul e legea......daune interese
dc ivorul e hot instantei (curatorul) tot asa....daune interese
@Necunoscuta-npc:)
Nu știu dacă am înțeles bine, tu spui că pentru formele de reprezentare (legală, judiciară) are are dreptul la daune interese, dar acestea nu sunt specifice tot răspunderii contractuale (daunele interese)? Sau te referi la despăgubiri, în baza răspunderii delictuale?
asa e ,am folosit un termen specific rasp civ contractualr-daune interese,scuze....
ma refer doar la sg pos legala pe care o are reprezentatul pt acoperirea prejudiciului,rasp civ delictuala....(pt cele 2 ipoteze,curator si reprez legal)
Luarea de mita, darea de mita, traficul de influenta, cumparare de influenta se savarsesc cu intentie directa calificata prin scop?
MU zice ca luarea de mita nu are obiect material, in principiu. Care e ob material in situatia de exceptie? - am gasit raspunsul, deci m-am lamurit.