avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
constituie forma calificata a talhariei comiterea faptei

a.asupra unui mijloc de transport
b.intr-un loc public
c.de 2 sau mai multe persoane

Sunt curios care e raspunsul... dupa vechiul cod erau toate 3 variantele corecte. Acum, cand ma uit la talharia calificata gasesc doar a-ul ca fiind scris la formele calificate.

LE: totusi nu inteleg de ce inainte era calificata daca se desfasura intr-un loc public si acum nu.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
CryTeK, utilizator
fapta pers care,intrand intr-un magazin de bauturi ,plaseaza in cutia unei bauturi ieftine o bautura de 10 ori mai scumpa,prezinta produsul astfel ambalat la casa de marcat achitand numai contravaloarea bunului mai ieftin ,iar apoi pleaca cu bunul constituie

a.furt calificat
b.inselaciune
c.abuz de incredere

npc IHellene
E pe noul cod grila? Cine e autorul?
Furt calificat nu vad care ar fi situatia in care sa se incadreze.
As spune b, dar ar fi prea simpla grila si mi se pare capcana.

Astept raspunsul corect, chiar sunt curioasa. :hammer:
CryTeK a scris:

constituie forma calificata a talhariei comiterea faptei

a.asupra unui mijloc de transport
b.intr-un loc public
c.de 2 sau mai multe persoane

Sunt curios care e raspunsul... dupa vechiul cod erau toate 3 variantele corecte. Acum, cand ma uit la talharia calificata gasesc doar a-ul ca fiind scris la formele calificate.

LE: totusi nu inteleg de ce inainte era calificata daca se desfasura intr-un loc public si acum nu.

Nici mie nu mi se pare ok, dar asta e alegerea legiuitorului. Asa cum zice si TT, cand se savarseste in public sunt incalcate si alte valori, dar nah...asta e. :)
rasp barem b

-eu o vad ca pe o v-c afectata de dol (manevra dolosiva-introducerea bauturii scumpe in cutia celei ieftine si prezentarea produsului astfel ambalat la casa de marcat)
-dolul civil in penal e inselaciune
-ai intuit bine b,bravo....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)