avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
infr de ultraj contra bunelor moravuri

a.poate fi savarsita numai cu intentie directa
b.nu se pedepseste in cazul in care ramane in faza tentativei
c.absoarbe distrugerea
Si eu am fost f tentata sa zic c), dar nu cuprindea toate aspectele..
Adica tb sa am un bun in baza unui titlu, insa ideea e ca exista o incredere care e obtinut fara mijloace dolosive si care e incalcata ulterior, pe cand la inselaciune increderea e obtinuta prin amagire, inducere in eroare. In cazul nostru ultima variata era cea mai plauzibila in viziunea mea. :)
cristian i a scris:

infr de ultraj contra bunelor moravuri

a.poate fi savarsita numai cu intentie directa
b.nu se pedepseste in cazul in care ramane in faza tentativei
c.absoarbe distrugerea

b
Nu inteleg ce sa distrugi la c :P
eu am eliminat din start var ,,c,,
in spete prima data ma uit dc exista un raport juridic preexistent,cum la noi asta cu sticla se intalnea prima data cu casiera in calitate de cumparator si ea vanzator nu putem vorbi de abuz de incredere.
Corect. Mi se paruse ca te-ai referit la c. :) In loc de inselaciune la ce ai scris am citit abuz de incredere... :O Sunnt obosita rau... :((
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)