Nu vreau sa polemizez...dar si cand esti inginer sau doctor nu te pune nici sef de sectie nici sa operezi oricat de doxat ai fi tu...si nu se simte niciunul discriminat.
A fi magistrat nu e o meserie ca oricare...presupune mare putere de discernere si abilitate afara de stiinta din cap ;)
Si eu nb!
parerea mea e ca omul (radu chirita) are dreptate partial. justitia ar trebui se fie sociala. sa fie pentru oameni. nu sa fie ceva electronic, robotic. Judecatorii ar trebui sa cunoasca realitatea grea si cruda a societatii pe care o judeca. de ex atunci cand judeci pe cineva pentru ca a furat o paine , sa tii cont si de faptul ca ala provine dintr-o zona in care somajul este foarte ridicat, ca infractorul este rrom , iar in societatea in care traim discriminarea este maxima, ca societatea, cateodata sau mai bine spus de foarte multe ori , reuseste sa creeze situatii favorabile comiterii de infractiuni. Dar necunoasterea realitatii sau nepasarea poate fi prezenta atat la 25 de ani, cat si la 60 de ani. Daca atributiile functiei ar fi exercitate cu buna-credinta si pentru oameni (caci pentru ei se infaptuie justitia), nu ar mai exista neincrederea asta in justitie. Dumnezei pe pamant se cred si aia la 25 de ani si aia la 60 de ani.(unii - fara genralizari). Ce omite d-l avocat sa spuna- in foarte multe tari exista jurati.
-eu cred ca dezbatem o falsa problema,dc un magistrat se crede Dumnezeu e problema lui,isi ia casari,raspundere disciplinara....lumea n-a aparut ieri,s-au inventat remedii pt ,,Dumnezeii pamanteni,,.faptul ca cineva nu vrea sa stea in realitate se intoarce ca un bumerang impotriva sa....
-casele de avocatura,mai ales in orasele mici ,sunt disperate dupa bani,normal ca le-ar conveni sa incheie MJ contrcte de stagiu(3 luni) pt auditorii de justitie,pe care eventual sa le faca in anul 2 la domiciliul fiacaruia...domnul respectiv e ca-n voba romaneasca,,vrabia malai viseaza,,
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)