Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Mă scuzați, seara sunt mai greu de cap. Deci până la urmă de aia nu e corect b) că în cazul legitimei apărări prezumate org. de urm. au sarcina probei?
in cazul infractiunilor continuate savarsite sub imperiul unei legi care se epuizeaza sub imperiul altei legi penale se va aplica
a.lg in vigoare la data epuizarii actelor pregatitoare
b.lg in vigoare la data sav primei actiuni sau inactiuni din componenta infractiunii
c.lg in vigoare la data epuizarii infractiunii
Bun, deci există prezumția legitimei apărări, dar asta nu înseamnă că organele de urmărire penală trebuie să facă cercetări, să stabilească exact situația de fapt?
pai tu care invoci tr sa faci dovada ,ca regula ,nu organele jud.ele fac dovada ca s-a sav o fapta pen.tu vii si zici s-a sav,eu am sav dar in lg ap(si faci dovada lg ap,dc nu faci dovada raspunzi).in schimb la cazurile de lg ap prezumata esti pasiv ,org jud tr sa demonstreze contrariul.....
va zic babeste......cum am inteles eu.....
te bati pe strada si invoci lg ap tr s-o demonstrezi,altfel raspunzi.....
te bati in curte la tine legea prezuma ca te aparai in anumite situatii....nu mai tr sa demonstrezi nimic,dc nu-i asa sarcina probei revine org jud....tu stai comod ....pur pasiv....
cristian i a scris:
marian20 a scris:
b si c
complicitatea
a.materiala nu este posibila la infractiunile omisive
b.morala este posibila la infr de pericol concret
c.nu poate fi realizata cu praterintentie
rasp barem ab (MU)
ab le pot intelege
a-sa zicem ,,Nedenuntarea,, nu ai ce acte de complicitatea mat sa-mi dai....
in schimb ,c, nu-l pot intelege.....
MU mai are o ciudatenie inrudita cu asta....vede coautorat la praeterintentie.....
rau e ca nu explica si cel mai rau ca maestrul lui in dr pen,Streteanu scoate cursul pe la sf anului.....tr sa ne chinuim singuri....:(
eu zic ca se poate complicitate materiala si la inf omisive, atunci cand autorul trebuie sa actioneze, iar complicele ii pune la indemna toate insturmentele necesare ca acesta sa ramana in pasivitate
Să fiu sincer nu pot să-mi imaginez un astfel de exemplu. Într-un caz concret cum vezi lucrurile?