avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Cristian, înţeleg ce spui dar nu înţeleg de ce e aşa....în fine, presupun că nu trb să existe o logică în toate.

Dobitoc...vezi că ai 957 alin 2 şi 967 alin 1...primu zice că cei care decedează în aceeaşi împrejurare nu au capacitate succesorală, apoi 967 zice că poate fi reprezentat cel lipsit de capacitate succesorală...
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
dobitoc a scris:

mirei2012 a scris:

Bre eu nu absentez am un nod mare in gat de la proc penala...dau buseli peste buseli la grile si sunt disperata :((

Pune o speta Dobitoc ca nu pricep ce intrebi....daca unul ar fi putut mosteni pe celalalt atunci e reciproca...si nu au capacitate succesorala a se mosteni unul pe celalalt...fiecare vine mostenit de celelalte rude care au vocatie si nu sunt eliminati de cei mai aproape in grad...sper ca am inteles ce intrebi

Plecase de la o grilă postată pe fb. E prea lungă așa că am uploadat-o aici:
[ link extern ]

Toti nepotii mostenesc cu sotia supravietuitoare...a raspuns corect (am vazut ca toti sunt trecuti la varianta...n-am calculat)...de era scris mai mare aveam si eu viteza...da si cu ochelarii a trebuit sa ma holbez

Am calculat intre timp a) e bun

Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
Cristian, ai un paznic la o inchisoare. Un grup de 10 vor sa evadeze, vin la el si il roaga sa ii ajute. E de acord si fac un plan sa evadeze cate unul pe zi.

Avem:
1. Rezolutie infr unica
2. Acelasi continut juridic
3. Acelasi sub activ -paznicul
4. Acelasi sub pasiv -statul
5. Intervale de timp diferite.

Ca sa fie concurs una dintre aceste conditii nu tb sa fie indeplinita. Care e aceea?
Aşa zic şi eu, A corect
Nofacenoname0 a scris:

Cristian, înţeleg ce spui dar nu înţeleg de ce e aşa....în fine, presupun că nu trb să existe o logică în toate.

Dobitoc...vezi că ai 957 alin 2 şi 967 alin 1...primu zice că cei care decedează în aceeaşi împrejurare nu au capacitate succesorală, apoi 967 zice că poate fi reprezentat cel lipsit de capacitate succesorală...

Păi asta este că eu credeam că se aplică doar celui care decedase însă nu eram sigur în privința celui care murise în aceeași împrejurare/același moment cu defunctul.
Răspunsul este a) la grilă.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)