Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Nofacenoname0 a scris:
Cristian, înţeleg ce spui dar nu înţeleg de ce e aşa....în fine, presupun că nu trb să existe o logică în toate.
Dobitoc...vezi că ai 957 alin 2 şi 967 alin 1...primu zice că cei care decedează în aceeaşi împrejurare nu au capacitate succesorală, apoi 967 zice că poate fi reprezentat cel lipsit de capacitate succesorală...
Păi asta este că eu credeam că se aplică doar celui care decedase însă nu eram sigur în privința celui care murise în aceeași împrejurare/același moment cu defunctul.
Răspunsul este a) la grilă.
Elhant, eu nu cred ca tb rezolutie infr unica la infr de obicei...
X ii pretinde favoruri sexuale angajatei. Rezolutia infr era pt o sg fapta. Este refuzat si isi da seama ca vrea neparat sa obtina acest lucru de la angajata, astfel iar o hartuieste. E respins si fiind orgolios renunta. Ziua urmatoare cand o vede cat e de frumoasa, iar o hartuieste. Rezolutia infr nu e unic, deci nu urmarea sa o hartuisca o saptamana, pana obtine favorul sexual, ci hotararile au oscilat in fct de context.
dobitoc a scris:
Nofacenoname0 a scris:
Cristian, înţeleg ce spui dar nu înţeleg de ce e aşa....în fine, presupun că nu trb să existe o logică în toate.
Dobitoc...vezi că ai 957 alin 2 şi 967 alin 1...primu zice că cei care decedează în aceeaşi împrejurare nu au capacitate succesorală, apoi 967 zice că poate fi reprezentat cel lipsit de capacitate succesorală...
Păi asta este că eu credeam că se aplică doar celui care decedase însă nu eram sigur în privința celui care murise în aceeași împrejurare/același moment cu defunctul.
Răspunsul este a) la grilă.
Reprezentarea vine in cazul acesta sa elimine nedreptatea ce ar fi suferit-o mostenitorul copilului codecedat C3...daca n-ar fi fost reprezentarea ....acesta n-ar fi putut mosteni tatal C3 datorita faptului ca n-avea capacitate succesorala...fiind codecedat
Cristian, ai un paznic la o inchisoare. Un grup de 10 vor sa evadeze, vin la el si il roaga sa ii ajute. E de acord si fac un plan sa evadeze cate unul pe zi.
Avem:
1. Rezolutie infr unica
2. Acelasi continut juridic
3. Acelasi sub activ -paznicul
4. Acelasi sub pasiv -statul
5. Intervale de timp diferite.
Ca sa fie concurs una dintre aceste conditii nu tb sa fie indeplinita. Care e aceea?