avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Habar nu aveam! Eram ferm convinsa ca e C, chiar ma gandeam ce grila usoara :)) sper totusi sa nu dea nazbatii de astea!
dobitoc a scris:

Infracțiunile de rezultat sunt cele care produc o transformare în realitatea înconjurătoare. Deci nu cred că poți omite ceva, acel ceva concretizându-se într-o transformare în realitatea obiectivă, și să califici fapta ca fiind omisivă proprie.

infracțiunile omisive (proprii) presupun o stare de pericol, exemple: omisiunea sesizării, abandonul de familie (în modalitatea neplății); nedenunțarea; nedenunțarea unor infracțiuni contra securității statului etc. Deci se creează o stare de pericol pentru valorile sociale ocrotie prin norma penală.

infracțiunea comisivă (improprie) exemple care presupun o modificare materială a lumii înconjurătoare: neacordarea tratamentului de către asistentă, iar pacientul a decedat; neacordarea ajutorului când un membru de familie a suferit un accident, iar urmarea se concretizează în deces sau vătămare corporală etc.

Eu alte exemple n-am întâlnit.

mersi
Prelungirea reținerii persoanei solicitate minore:
A. poate fi dispusă de judecătorul de la curtea de apel căreia i-ar reveni competența să hotărască asupra predării persoanei solicitate
B. se dispune de procuror, prin ordonanță motivată, dacă se impune
C. nu se poate dispune în nicio situație

Art. 243 alin 1 raportat la art. 209 alin 3 CPP - Deci C. (?)

+

Procedura penala. Parte generala. Noul Cod de procedura penala - Mihail Udroiu 2014, pag. 400: Durata masurii retinerii este aceeasi ca si in cazul suspectului sau inculpatului major, de cel mult 24 de ore.

Pag. 394: Masura retinerii poate dura cel mult 24 de ore si nu poate fi prelungita.

Deci care e raspunsul oficial ? De unde e grila ?
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Patricia_, utilizator
Am raspuns in pagina anterioara.
Raspunsul oficial e B.
Grila e de la promovare la Tribunal iunie 2014.

exceptia e prevazuta de art 100 L 302/2004.
Nu e in tematica noastra, dar am zis ca e un lucru interesant de stiut.
cauzele justificative

a.genereaza efectul de reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa prev de lege pt infractiunea savarsita
b.au efecte care se extind si asupra complicilor la comiterea infractiunii
c.sunt legitima aparare si cazul fortuit

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)