avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ce-i drept, mi se pare de bun simt c-ul. Atata timp cat poate fi ascultata ca martor...
Clar,dimineata vezi altfel situatia.
Buna dimineata si daca nu a dat-o nimeni pana acum din cei obisnuiti, o dau eu:coffee: O saptamana cu spor si cu si mai multe invatate!
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
ContSters325155, utilizator
dobitoc a scris:

Răspunsul dat e b,c.

Mărturia mincinoasă

(1) Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

c-ul este daca persoana vatamata nu devine parte vatamata.Din grila s-ar cam intelege ca mereu persoana vatamata poate fi ascultata ca martor
Iarta-ma Catalin, dar te contrazic. Eu inteleg ca acel ,,sub sanctiunea marturiei mincinoase,, te duce cu gandul la cazul cand marturiseste, mergand mai departe, e ascultat ca martor, mergand si mai departe, nu poate fi ascultat ca martor decat in cazul bine stiut. Asa ca, nu mi se pare deficitara formularea. Ca eu nu am ales si c-ul ieri, asta e alta poveste...
an_rolf a scris:

Iarta-ma Catalin, dar te contrazic. Eu inteleg ca acel ,,sub sanctiunea marturiei mincinoase,, te duce cu gandul la cazul cand marturiseste, mergand mai departe, e ascultat ca martor, mergand si mai departe, nu poate fi ascultat ca martor decat in cazul bine stiut. Asa ca, nu mi se pare deficitara formularea. Ca eu nu am ales si c-ul ieri, asta e alta poveste...

Cred ca grila asta era si pe vechea reglementare.O sa o caut si o sa fac o paralela cu noile reglementari.Din cate imi aduc aminte nu era luat C-ul.Pe moment raman la aceeasi parere
catalin1980 a scris:

an_rolf a scris:

Cred ca grila asta era si pe vechea reglementare.O sa o caut si o sa fac o paralela cu noile reglementari.Din cate imi aduc aminte nu era luat C-ul.Pe moment raman la aceeasi parere

Mai corect era daca se prevedea "in cazul in care nu participa la procesul penal" si atunci era clara situatia, dar asa cum e formulata nu mi se pare a fi corecta varianta C.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)