avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Pe NCPP nu mai avem parte vatamata, ci doar persoana vatamata, care se poate constitui parte civila.

Sigur e grila lui MU pt ca am citit in cartea lui ca pers vatamata care nu se constituie parte civila poate fi autor al infr de marturie mincinoasa. Nu sunt deloc de acord. Cand citim NCPP, la audierea pers vatamate si a martorului, se vede clar ca nu avem oblig de a spune adevarul decat in cazul martorului. Art 111 prevede clar ce oblig are pers vatamata.

Singura varianta corecta ar fi fost ca pers vatamata poate fi autor al infr e marturie mincinoasa, cand nu doreste sa participe in procesul penal ca si subiect procesual principal si poate fi chemat in calitate de martor, conform art 81 al 2.
Insa diferenta e clara, avem calitatea de martor si nu de persoana vatamata.

Concluzia: o grila stupid formulata! :frantic:
Cine poate sa ma ajute cu un exemplu pt art 40 al 4 NCP?
Csorin a scris:

an_rolf a scris:

Sintagma ,,comiterea faptei de trei sau mai multe persoane impreuna,, cf.art.77 lit.a, ncp , are in vedere si persoana:
a.complicelui
b.coautorului
c.instigatorului

ab

eu zic doar b...pe considerentul exceptiei ca cel anterior nu poate fi inclus ...vedem raspunsul
Ice Hellene a scris:

Cine poate sa ma ajute cu un exemplu pt art 40 al 4 NCP?

Omu s-a prostit la batranete si este condamnat inainte de 65 de ani la pedeapsa detentiunii pe viata...cand implineste 65 de ani ii este inlocuita cu 30 de ani de inchisoare ...si apoi constata organul ca omul a mai savarsit o infractiune inainte de condamnarea la detentiuniea pe viata.
Mersi, mirei! De la atata citit mi se mai blocheaza creierul... :hammer:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)