avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Mi-am mai amintit o speta la viol, in care unul tinea victima imobilizata, iar celalalt intretinea actul sexual, iar solutia era autor si complice, nu coautorat. Situatia e oarecum asemanatoare, doar ca forma de constrangere e alta.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

La 1 e a, cristian, sunt prev expres in art 281

mersi...:)

cred ca am interpretat eronat ,,atrage nulitatea in conditiile prevazute expres,,
eu m-am gandit ca nulit absolute nu sunt toate prev de cod,ci doar ,,conditiile,,in care se declara nulit sunt prev expres...
,,conditii,,=ma gandesc la termenul in care o invoci,organul in fata caruia tr invocata,etc
-de preferat la examene ar fi ca autorii grilelor sa foloseasca formularile din cod....
cristian i, utilizator
Nulitatea relativa nu poate fi invocata:

a. In cazul in care a fost incheiat un acord de recunastere a vinovatiei
b. De instanta de judecata din oficiu
c. De pers vatamata in cursul procedurii de camera preliminara

Npc, cristian! Sper si eu sa fie cat mai exacti la examen...
Ice Hellene, utilizator
Se poate motiva apelul pana la prima zi de infatisare sau el trebuie motivat in insasi cererea de apel?
RoloTomassi a scris:

Se poate motiva apelul pana la prima zi de infatisare sau el trebuie motivat in insasi cererea de apel?

Nu avem apelul la examen, dar eu stiu ca se poate motiva pana la expirarea duratei in care poate fi introdus. Sa zicem ca ai 30 zile la dispozitie de la comunicare, il introduci in 2 zile de exemplu, dar motivarea trebuie facuta cel mai tarziu pana la sf celor 30 zile.
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)