avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
abc la grila

Am mai discutat grila asta pe fb mai demult, parca.
a e corect, nu pune probleme
b e corect art 812 al 2 ncpc
c e corect, dar parca autorul il considera gresit. In opinia mea nu se transmite mostenitorilor, plus ca nu spune intotdeauna sau in niciun caz, ci vb despre regula generala.

Deja raspunsesei, cristian. Asa e, e o greseala.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
Ice Hellene, utilizator
cristian i a scris:

rasp barem ab

e cred ca tr si ,,c,, luat

cc- ART. 2379
Obiectul ipotecii imobiliare
(1) Se pot ipoteca:
...................
b) uzufructul acestor imobile şi accesoriile;

cpc-ART. 812
Obiectul urmăririi
(1) Sunt supuse urmăririi silite imobiliare bunurile imobile.
(2) Pot forma obiectul urmăririi silite imobiliare şi dreptul de uzufruct asupra unui imobil, precum şi dreptul de superficie.

746 (2) Uzufructul se stinge prin decesul ori, după caz, încetarea existenţei juridice a uzufructuarului chiar dacă termenul nu s-a împlinit.

e de la art 746 al 2 deduc faptul ca mostenitorii nu au cum sa primeasca dr de uzufruct.....de asta nu stiu de ce nu e luat c

e gr 150/pag 351/Boroi/Nazat/CA Anghelescu

cred ca nu e greseala, e situatia aceea cand e constituit pana ce uzufructuarul ajunge la o anumita varsta si moare inainte de implinirea varstei respective, dreptul de uzufruct se mentine pana la data cand ar fi implinit acea varsta, art. 708 alin 4.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
adi_09, utilizator
Adi, nu e acea situatie pt ca se refera la "o alta persoana", nu la uzufructuar.

Grila spun "mostenitorii uzufructuarului", deci avem uzufructuar mort, nu o alta persoana. Uzufructul e cel mult viager, a murit uzufructuarul, a incetat si dreptul.
Ice Hellene a scris:

Adi, nu e acea situatie pt ca se refera la "o alta persoana", nu la uzufructuar.

Grila spun "mostenitorii uzufructuarului", deci avem uzufructuar mort, nu o alta persoana. Uzufructul e cel mult viager, a murit uzufructuarul, a incetat si dreptul.

pai cand e constituit pana la o anumita varsta si uzufrucatuarul moare dreptul de uzufrcut e dobandit de mostenitor pana la data cand uzufrucatuarul ar fi implinit varsta.
de exemplu 60 de ani.. uzufrucatuarul moare la 55, atunci mostenitorii dobandesc inca 5 ani.
pag 190 tot din sursa amintita....

stingerea uzufructului................
-moartea uzufructuarului ori ,dupa caz,incetarea personalitatii jurid,chiar dc termenul pt care a fost constituit dr de uzufruct nu s-a implinit

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)