avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Chiar, ce initiala aveti la nume? Poate nimerim in aceeasi sala. A mea e R. :)

Mirei, la cesiunea uzufructului, eu ma ghidez dupa moartea uzufructuarului initial, doar e o situatie aparte. Regula generala e ca nu se transmite mostenitorilor.

La starea de necesitate eu am retinut asa de la tata udroiu:

Actual/iminent = imediat

Nu sunt de acord. Exemplu: in Romania, un cutremur este iminent. Asta nu inseamna ca el este si imediat.
Hellene eu sunt la D...sunt total de acord cu tine...regula generala ...nu se transmite ...dar de va fi o grila cu nu se transmite niciodata...acolo e belea :duh:
Eu totusi cred ca GB a gresit la grila si a pus ”nu” in plus la var c...asa cum e in grila lui GR

Inevitabil sinonim cu iminent asa zice DEX-ul.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
mirei2012, utilizator
an_rolf a scris:

Ice Hellene a scris:

Chiar, ce initiala aveti la nume? Poate nimerim in aceeasi sala. A mea e R. :)

Mirei, la cesiunea uzufructului, eu ma ghidez dupa moartea uzufructuarului initial, doar e o situatie aparte. Regula generala e ca nu se transmite mostenitorilor.

La starea de necesitate eu am retinut asa de la tata udroiu:

Actual/iminent = imediat

Nu sunt de acord. Exemplu: in Romania, un cutremur este iminent. Asta nu inseamna ca el este si imediat.

cand starea de pericol este imediata poate fi actuala adica in curs de desfasurare sau iminenta pe cale de a se produce, fiind o certitutine producere pericolului.
Cam trasa de par, parerea mea. Ms.pt.explicatie, oricum. si joaca asta cu cuvintele, pe 160 de locuri, nu e fair-play asa....
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
ContSters325155, utilizator
Acuma dincolo de toate criticile pe care i le pun in cap lui MU nu pot sa nu-i recunosc inteligenta...chestia cu manualele e pur comerciala....din pacate pe banii si pe nervii mei :strambatura:...tocmai de asta am sa ma duc la proc civ care e mult mai abordabila cel putin la nivel de studiu ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)