avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Nu e asa, adi. Este esential ca uzufructuarul sa fie in viata.

Art la care te referi spune asa (e o greseala in cartea lui Barsan daca te iei dupa el):

Se constituie un uzufruct pana la data la care pers X (care nu e nici nud propr, nici uzufructuar, ci e strain de raportul celor doi) implineste 30 ani. La 20 ani X moare. Uzufructul nu inceteaza, ci dureaza pana la data la care X ar fi implinit 30 ani, chiar daca acesta e decedat. Insa daca uzufrctuarul decedeaza cand X are varsta de 20 ani, dreptul inceteaza, nu se transmite la mostenitori,chiar daca termenul nu e implinit.

Perioda pana la care X implineste 30 ani, nu e decat termenul uzufructului, iar legea spune clar ca uzufructul inceteaza la moartea uzufructuarului, chiar daca nu s-a implinit termenul prevazut pt uzufruct.

Ai dreptate Hellene..Birsan a gresit in cartea lui si nici eu n-am citit foarte atent acel alineat.:flowersblue:
rasp barem c

rezulta ca suspectul nu este echivalentul invinuitului,ultimul putea fi arestat....mai putinel,da putea......;)
bv:)
starea de pericol din structura starii de necesitate trebuie

a.sa fie iminenta
b.sa fie inevitabila
c.sa priveasca libertatea persoanei
cristian i a scris:

a.sa fie iminenta
b.sa fie inevitabila

a
cristian i a scris:

a.sa fie iminenta
b.sa fie inevitabila

b

Despre grila cu uzufructul am vorbit vreo 2 zile aici pe forum...mai exista posibilitatea cedarii dr de uzufruct care se termina la moartea uzufructuarului initial dar nu se intelege limpede daca cel caruia ia fost cedat (cesionarul) moare inainte de termenul stipulat in uzufructul initial ce se intampla cu uzufructul.... se intoarce la uzufructuarul initial care este fideiusor sau se transmite mostenitorilor cesionarului...ma rog a ramas in coada de peste :-/
Dar pentru art care reglementeaza stingerea ...cand spune ca se termina chiar daca termenul nu s-a implinit inclin sa cred ca nu poate fi transmis mostenitorilor chiar daca termenul nu s-a implinit...cel putin ca regula generala...fiind viager.
Grila o are si madam GR si ea spune ca nu se transmite iar Boroi ca se transmite...stict pe grila

Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2014
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)