ART. 222
Durata arestului la domiciliu
(1) În cursul urmăririi penale, arestul la domiciliu poate fi luat pe o durată de cel mult 30 de zile.
......................
SECŢIUNEA a 5-a
Arestul la domiciliu
ART. 218
Condiţiile generale de luare a măsurii arestului la domiciliu
(1) Arestul la domiciliu se dispune de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, de către judecătorul de cameră preliminară sau de către instanţa de judecată, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 223 şi luarea acestei măsuri este necesară şi suficientă pentru realizarea unuia dintre scopurile prevăzute la art. 202 alin. (1).
.....................
ART. 223
Condiţiile şi cazurile de aplicare a măsurii arestării preventive
(1) Măsura arestării preventive poate fi luată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, în cursul urmăririi penale, de către judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau de către instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza, în cursul judecăţii, numai dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune şi există una dintre următoarele situaţii:.........................
Asa e Cristian.
Multumesc pt lamuriri.
La a) m-am gandit la perioada maxima de 180 zile.
E inselatoare formularea, @a, desi ,,se dispune,, te duce la ideea ca e dispusa la durata initiala -cea mai mica- si eu vroiam sa iau b, dar am ales apoi a-
pt verificarea masurilor preventive in procedura camerei preliminare
a.jud de camera prel ,in termen de 3 zile de la inregistrarea dosarului ,verifica din oficiu legalitatea si temeinicia masurii,inainte de expirarea acesteia ,fara citarea inculpatului
b.procurorul inainteaza rechizioriul impreuna cu dosarul cauzei cu cel putin 3 zile inainte de expirarea duratei masurii
c.jud de camera prel ,din oficiu,verifica periodic ,dar nu mai tarziu de 30 de zile dc subzista temeiurile care au determinat luarea masurii arestarii prev
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)