avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

in cazul infr de ucidere ori vatamare a nou-nascutului savarsita de mama

a.nu este posibil coautoratul
b.intentia poate fi premeditata
c.tentativa este incriminata

a
rasp barem a
constatand incetarea de drept a masurii arestarii preventive

a.jud de camera prel se pronunta ,prin incheiere motivata ,asupra incetarii de drept a masurii preventive chiar si in lipsa inculpatului si a procurorului
b.jud de camera prel in fata caruia se afla cauza dispune punerea in libertate a suspectului/inculpatului,dc nu este arestat in alta cauza
c.organul judiciar comunica pers fata de care s-a dispus masura preventiva ,precum si tuturor institutiilor cu atributii in executarea masurii,cate o copie de pe ordonanta sau incheierea prin care s-a constatat incetarea de drept a mas preventive
cristian i a scris:

a.jud de camera prel se pronunta ,prin incheiere motivata ,asupra incetarii de drept a masurii preventive chiar si in lipsa inculpatului si a procurorului
b.jud de camera prel in fata caruia se afla cauza dispune punerea in libertate a suspectului/inculpatului,dc nu este arestat in alta cauza
c.organul judiciar comunica pers fata de care s-a dispus masura preventiva ,precum si tuturor institutiilor cu atributii in executarea masurii,cate o copie de pe ordonanta sau incheierea prin care s-a constatat incetarea de drept a mas preventive

b?
cristian i a scris:

bc

La grila cu uciderea din culpa eu am citit o speta unde chiar baut ...n-a raspuns pentru ucidere daca a existat culpa exclusiva a victimei...chiar am facut ochii mari :O.
Grila oricum se refera la uciderea din culpa nu la orice fel de raspundere...eu asa am interpretat...si nu inteleg de ce nu a luat a pentru ca e acelasi lucru cu c...daca i-a sarit victima in fata sau daca a fost impinsa faptul e acelasi :-/.
Si b e corect ca raspunde pentru ucidere din culpa in forma de baza.
E genul de grila ca din orice punct privesti poti sa ai 2 raspunsuri corecte...eu sincer cred chiar 3 in cazul asta

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)