a.incheiata in forma ceruta de lege pt validitatea contractului cedat
b.incheiata de catre locatar cu acordul tacit sau expres al locatorului
c.notificata locatorului
ART. 1316
Forma cesiunii
Cesiunea contractului şi acceptarea acesteia de către contractantul cedat trebuie încheiate în forma cerută de lege pentru validitatea contractului cedat.
§4. Sublocaţiunea şi cesiunea contractului de locaţiune
ART. 1805
Dreptul de a subcontracta şi de a ceda contractul
Locatarul poate să încheie o sublocaţiune, totală sau parţială, ori chiar să cedeze locaţiunea, în tot sau în parte, unei alte persoane, dacă această facultate nu i-a fost interzisă în mod expres. Cu toate acestea, dacă bunul este mobil, sublocaţiunea ori cesiunea nu este permisă decât cu acordul scris al locatorului.
Comentariu -cod Baias
1. Condiţii generale. Contractul de locaţiune, nefiind în principiu, încheiat intuitu personae, drepturile părţilor contractante se pot transmite mortis causa [a se vedea comentariul de la art. 1820 alin. (1) NCC] sau prin acte inter vivos. Locatarului i se recunoaşte facultatea de a transmite, în tot sau în parte, dreptul de folosinţă prin încheierea unui contract de sublocaţiune sau prin cesiunea contractului de locaţiune.
Articolul 1805 alin. (1) teza I NCC instituie condiţia generală pentru ca locatarul să poată încheia sublocaţiunea sau să poată ceda locaţiunea: această facultate să nu-ifi fost interzisă în mod expres.
Părţile pot însă conveni ca sublocaţiunea să fie încheiată numai cu consimţământul locatorului – care poate fi expres (în scris sau verbal) ori tacit (rezultând din acte sau fapte concludente) –, imprimând astfel un caracter intuitu personae contractului de locaţiune.
cesiunea locatiunii trebuie
a.incheiata in forma ceruta de lege pt validitatea contractului cedat
b.incheiata de catre locatar cu acordul tacit sau expres al locatorului
c.notificata locatorului
L Stanciulescu-pag 302 contracte-cesiunea
,,ca si in cazul sublocatiunii se incheie cu acordul tacit sau expres,dupa caz,al locatorului(art 1805 cciv)
cred ca Liviu iar a comis-o si G Raducan a conceput grila pe eroarea lui
doar dc se prevede expres ca e nevoie de consimtamant dc nu ....nu...
vrei sa ma pronunt tot eu care am dat-o in bara?!? :))
cu a sunt de acord. mi-a scapat..pt b ma abtin
nu asteptam perfectiuni.......ele nu sunt in lumea materiala.....
asa ca pronunta-te dc vrei ,fara ezitare,orice opinie e buna si cel care o emite de apreciat:yes:
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)