Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
marian20 a scris:
adi_09 a scris:
Pai aia am vrut sa spun ca am vazut carti funciare noi si tot numere topo erau.
cred si eu ca erau topo, doar nu s-au facut cadastrarea la toate terenurile. cadastram Luna si dupa aia, Romania
dar eu daca parcelez un teren primesc numar cadastral pentru cele doua parcele rezultate ?
cristian i a scris:
in situatia in care in conflictul iscat intre 2 gasti rivale sunt exercitate acte de violenta ,iar unul dintre combatanti ,x ,loveste victima cu pumnul in zona fetei ,iar aceasta ,cazand si lovindu-se cu capul de bordura ,decedeaza
a.x va raspunde pt sav infr de omor calificat
b.x va raspunde pt sav infr de loviri si vat cauzatoare de moarte in concurs cu infr de incaierare
c.participantii la conflict ,cu exceptia lui x ,vor raspunde pt sav infr de incaierare in forma de baza
c
adi_09 a scris:
cristian i a scris:
in situatia in care in conflictul iscat intre 2 gasti rivale sunt exercitate acte de violenta ,iar unul dintre combatanti ,x ,loveste victima cu pumnul in zona fetei ,iar aceasta ,cazand si lovindu-se cu capul de bordura ,decedeaza
a.x va raspunde pt sav infr de omor calificat
b.x va raspunde pt sav infr de loviri si vat cauzatoare de moarte in concurs cu infr de incaierare
c.participantii la conflict ,cu exceptia lui x ,vor raspunde pt sav infr de incaierare in forma de baza
c
rasp barem c
bv
x rasp pt lov sau vat cauzatoare de moarte,nu mai rasp si pt incaierare
la incaierare nu tr sa fie cunoscut.....
ART. 198
Încăierarea
(1) Participarea la o încăierare între mai multe persoane se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Dacă în cursul încăierării s-a cauzat o vătămare corporală uneia sau mai multor persoane şi nu se cunoaşte care dintre participanţi a produs urmările, se aplică tuturor pedeapsa închisorii de la unu la 5 ani, cu excepţia victimei, care răspunde potrivit alin. (1).
(3) Când prin fapta săvârşită în condiţiile alin. (2) s-a cauzat moartea unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani, iar dacă s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(4) Nu se pedepseşte cel care a fost prins în încăierare împotriva voinţei sale sau care a încercat să-i despartă pe alţii.
infr de uz de fals
a.poate fi absorbita de falsul in declaratii
b.nu este incriminata dc ramane in faza tentativei
c.poate fi sav cu intentie indirecta